REZULTATI TEKME V LOVU RIB S PLOVCEM – JESENSKA
27/09/2017
TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM V TEKAČEVEM
16/10/2017

18. JURIŠ NA SLIVNICO

Kolesarskega vzpona na Slivnico se ga je v letošnji polnoletni izvedbi IPA kluba Postojna udeležilo 11 kolesarjev.  Na startnem prostoru pri podjetju Mineralka v Cerknici smo se zbrali v dopoldanskem času v soboto 23. septembra na prvi jesenski dan, ki je po dolgem času le nakazal, da se bo mokrota poznega poletja končno poslovila. Marsikdo je ta dan raje zavil v gozd na lov za gobami, ki letos res rastejo v izobilju, ampak mi ljubitelji kolesarjenja smo vedeli, da nas čaka čudoviti dan na gozdni cesti proti vrhu Slivnice in smo si zato rajši odeli kolesarsko opravo v barvah IPE.

Vzpon na Slivnico nam bolj prekaljenim kolesarjem s svojo blago strmino ni predstavljal nerešeno uganko vendar s svojo dolžino 8,5 kilometrov in višinsko razliko 550 metrov je nekaterim od nas kar dobro zakuril polena pod nogami. Tukaj gre predvsem pohvala letošnji najmlajši udeleženki, ki je v zavidljivem času prišla na vrh z nasmeškom. Bravo!

Na vrhu pa, ko smo po slabi uri vrtenja pedal prišli le do sape, smo ostali brez sape ob prečudovitem pogledu na Cerkniško jezero. Vsi zbrani tako kolesarji kot navijači smo z zadovoljnimi obrazi in prešernega razpoloženja vedeli, da je to tista nagrada, ki si jo vsak ljubitelj narave in gibanja želi. Da si na koncu vedno poplačan z nečim, kar boš še nekaj časa nosil v sebi.

Zase pa ne morem reči, da je bila osvojitev vrha Slivnice vrhunec dneva. Gostitelj nas je po kratki osvežitvi z napitki vodil na drugo stran Slivnice do vasi Martinjak, kjer smo parkirali svoje konjičke pred kmečko sobo »Pajs« gostinstva. Tu nas je gospodar kuharski mojster Rok Tratnik pričakal s hišnimi kulinaričnimi dobrotami in zadovoljil naše brbončice z enkratnim golažem. Ko smo dokončno pomirili naše trebuščke, je sledila še razglasitev vseh nas osvajalcev 1114 metrov visoke Slivnice in bili prav vsi deležni nagrad s strani predsednika IPA kluba Postojna Šajn Stanislava. To je to, vsi smo bili zmagovalci.

Dan je bil čudovit, zato se ponovno snidemo naslednje leto!

Bartelj Dušan

Galerija.

 

Comments are closed.

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.