PLANINSKI IZLET NA KAMENI ZID IN GOTENIŠKI SNEŽNIK – VABILO
19/09/2017
3. BOVEC MARATON
27/09/2017

OBISK ČLANA IPA SEKCIJE BELGIJE IN IPA DTG BELGIJE

V dneh od 18. do 22. septembra se je v Ljubljani mudil Sven Maertens, član IPA Sekcije Belgije in vodja IPA DTG (Defensive Tactics Group) Belgije. Sven se je z inštruktorjema PU Ljubljana Salkičem in Sukovičem srečal na seminarju v Gimbornu, kamor sta na stroške našega kluba odšla omenjena inštruktorja. Vsebina seminarja je bila usposabljanje policistov v tehnikah samoobrambe.

Pobudniki organiziranja DTG skupin na nivoju sekcij so kolegi iz Velike Britanije. S svojimi cilji so uspeli promovirati in ustanoviti tovrstne skupine tudi v drugih državah oziroma sekcijah. V kratkem rečeno, gre za organiziranje redne vadbe članov IPA v samoobrabnih veščinah, predvsem aktivnih članov.

IPA Sekcija Slovenije je že prejela pobudo za organizacijo tovrstne interesne sekcije. Na svoji seji v mesecu septembru je odločila, da IPA Sekcija Slovenija nima organiziranih interesnih dejavnosti in zato kot taka ni zainteresirana za organizacijo DTG skupine.

Sven je obiskal Slovenijo z namenom, da preveri možnost organiziranja DTG skupine v Sloveniji. V ta namen se je s pomočjo Salkiča srečal z določenimi predstavniki policije in IPA organizacije. Z menoj, kot predstavnikom IPA kluba Ljubljana in podpredsednikom IPA Sekcije Slovenije (preko mene je v večini potekalo dopisovanje) se je Sven srečal v četrtek, 21. septembra. Sestali smo se v IPA sobi in v prijetnem razgovoru v večini ponovili že znana dejstva in stališča. Razgovor smo zaključili v dogovoru, da bomo še naprej iskali možnosti sodelovanja in podpore tudi v slovenski policiji za uveljavitev ciljev IPA DTG skupin.

Skupno druženje smo zaključili s kosilom, Svenu pa za spomin dali tudi nekaj artiklov za promocijo IPA kluba Ljubljana.

Comments are closed.

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.