PLANINSKI POHOD NA COJZOVO KOČO NA KOKRŠKEM SEDLU IN MLINARSKO SEDLO
15/09/2021
10. KOLESARSKI VZPON NA LUBNIK
21/09/2021

Verjetno je že kdo pomislil, da je to spet en tek, ki ga organizirajo srčni Primorci. Pa ni tako. Ajdovščina je eden od prvih hribčkov v okolici Ljubljane, če se usmerite po toku reke Save proti Zasavju. Je v gozd odet hribček visok 495 metrov prepreden z nešteto potkami, z rekreacijskim centrom Korant in trim progo in zato idealno za tekanje po njem.

To soboto 11. septembra 2021 so tek in pohod organizirali Tekaški smučarski klub in Turistično društvo Dol pri Ljubljani ter Športno društvo Partizan Dolsko. Kot član slednjega sem sodeloval pri izvedbi in povabil tudi kolege iz mojega drugega kluba IPA kluba Ljubljana. Trase za tek in pohod so tri v dolžini 11 km, 6 km in 2,5km in zaradi terena dokaj zahtevne. Na vabilo sta se odzvala člana IPE Robnik Urša in Burilov Mihael. Z Mihom sva se v tekaških copatih spopadla z najzahtevnejšo dolžino 11 km, ki nama je s svojo razgibano traso postregla s kar 450 metrov višine. Tu lahko za primerjavo povem, da tek na Šmarno goro nabere 360 metrov višine, vendar pa po mojem okusu je »lažje« teči neprekinjeno v breg kot pa okoli Ajdovščine gor in dol. Torej je tek okoli Ajdovščine neprimerno zahtevnejši tako po višini kot dolžini.

Urša, ki pa že ima izkušnje s traso izpred nekaj leti, se je letos raje odločila za pohodniško varianto, seveda pa je predvsem pretehtala dobra družba, ki jo je imela ob sebi.

Rezultat teka nam ni bil v ospredju ampak predvsem uživati v lepi športno obarvani soboti.

Bartelj Dušan

   

 

Comments are closed.