INTERESNE DEJAVNOSTI

V našem društvu se trudimo biti aktivni na različnih področjih. Organiziramo in udeležujemo se različnih kulturnih, športnih in drugih družabnih dogodkov doma in v tujini.

Kulturna dejavnost

V IPA klubu Ljubljana se trudimo, da bi članicam in članom nudili vsestranske dejavnosti, med katerimi je tudi kulturna dejavnost. Po svojih zmožnostih poizkušamo prirejati oz. organizirati razne dejavnosti, kot so npr. gledališke predstave in razni drugi kulturni dogodki in dejavnosti v kulturi. Seveda bomo v upravnem odboru IPA kluba Ljubljana veseli vsakega vašega predloga, ideje, sugestije ipd. Pišite nam!

Kontaktni osebi sta:
g. Marjan Prah Podborški, tel: 041 994 994, mail: mrpulvis@gmail.com
g. Mihael Burilov, tel: 051 384 881, mail: mihael.burilov@gmail.com

Ribičija

Ribiška dejavnost ni najstareša interesna dejavnost v IPA klubu Ljubljana, so pa člani te dejavnosti eni izmed najbolj dejavnih in tudi zato bi si želeli, da bi se jim pridružile tudi članice. Člani te interesne dejavnosti organizirajo kar nekaj tekmovanj v ribolovu, veliko pa tudi sodelujejo z ostalimi regionalnimi IPA klubi po Sloveniji in v tujini, od koder se vedno vračajo s pokali, tako v posamičnih, kot tudi v ekipnih kategorijah.

Kontaktna oseba je:
g. Aleksandar Jovanović, tel: 041 791 515, mail: aleksander.jovanovic@gmail.com

Planinsko pohodniška sekcija

V našem IPA klubu se trudimo zadovoljiti vsem željam članic in članov, zato poskušamo biti dejavni tudi v t.i. skupinskih dejavnostih, kot so pohodništvo in razni izleti, na katerih spoznavamo nove kraje, življenjske navade in običaje IPA članov po širni Sloveniji in v drugih državah. Organizatorji in udeleženci pohodov bi si mogoče želeli še malenkost večjo udeležbo. Več kot jih je, bolj luštno je. Seveda je vsak vodja vesel vsakega predloga, ideje in tudi konstruktivne kritike. Člani upravnega odbora IPA kluba Ljubljana smo ves čas na voljo za vprašanja in vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

Kontaktni osebi sta:
ga. Mateja Udovč, tel: 041 322 490, mail: udovc.udovc@gmail.com
g. Anton Vozelj, tel: 040 353 185, mail: vozelj.anton@gmail.com

Kolesarsko tekaška sekcija

Kolesarsko tekaška sekcija je ena aktivnejših sekcij v IPA klubu Ljubljana. Že vrsto let sodelujejo v vseh tekaških in kolesarskih prireditvah v organizaciji IPA klubov po Sloveniji in v sosednjih državah. Z veseljem se udeležujejo tudi večjih tekaških in kolesarskih prireditev v Sloveniji, ki so v večini že tradicionalne in dobro obiskane. V kolikor je možno obiščejo tudi kako prireditev v tujini. V kolesarsko tekaški sekciji se res trudijo, da bi koledar prireditev bil čim bolj raznolik in zanimiv za čim večje število članic in članov.

Kontaktni osebis sta:
g. Dušan Bartelj, tel: 070-611-392, mail: dule.bartely@gmail.com
ga. Urša Robnik, tel: 031 779 442, mail: robnik.ursa@gmail.com

Nogometaši

Tudi najpomembnejša postranska stvar na svetu ima predstavnike v IPA klubu Ljubljana. Nogometaši se po Sloveniji in v tujini redno in z veseljem udeležujejo nogometnih tekmovanj v organizaciji IPA klubov.

Kontaktna oseba je:
g. Franc Debeljak, tel: 041 450 113, mail: franci.debeljak@gmail.com

Ostale športne dejavnosti

V upravnem odboru IPA kluba Ljubljana si želimo in podpiramo aktivnosti v ostalih športnih panogah. Vsako leto organiziramo tekmovanje v tenisu, ki je zdaj postala že tradicionalna in zelo dobro obiskana športna prireditev. Seveda pa so poleg tenisa aktivni tudi kegljači, športni strelci, smučarji in še bi lahko naštevali.

Kontaktna oseba je:
g. Franc Debeljak, tel: 041 450 113, mail: franci.debeljak@gmail.com

Moto sekcija

Tudi t.i. motoristi so paradni konj interesnih dejavnosti v IPA klubu Ljubljana. Članice in člani moto sekcije so v zadnjih letih zelo dejavni na vseh področjih. Zelo odmevne so njihove dobrodelne akcije tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Aktivno se udeležujejo vseh akcij za varnost prometa, srečanj motoristov v Sloveniji in tujini. Ljubitelji bencinskih hlapov, vetra v laseh in mušic v zobeh, pridružite se jim.

Kontaktna oseba je:
g. Marjan Vukšič, tel: 051 659 833, mail: marjanv4@gmail.com

Mednarodna dejavnost

Že od same ustanovitve IPA kluba Ljubljana je bilo veliko poudarka na sodelovanju kluba s klubi iz držav oz. IPA sekcij v soseščini in tudi širše po Evropi. V tridesetih letih sodelovanja kluba smo člani upravnega odbora in seveda vsi člani in članice stkali nešteto prijateljskih vezi s člani ostalih IPA klubov širom Evrope. Z nekaterimi IPA klubi (Košice-Slovaška, Krapkowicw-Poljska in mnogimi drugimi) smo spletli že tradicionalne prijateljske vezi. V sodelovanju z IPA klubom Gorenjska je naš klub zelo dejaven v delovni skupini IPA Alpe Adria. Nenazadnje so predsednik kluba Mihael Burilov, podpredsednik kluba Marjan Prah Podborški in sekretar kluba Zmago Javornik tudi aktivni člani upravega odbora IPA sekcije Slovenija in s tem dejavni tudi v mednarodnih dejavnostih. Seveda ne smemo pozabiti drugih naših članic in članov, ki se udeležujejo raznih seminarjev širom po svetu in pa vseh športnih aktivnosti tudi na mednarodnih področjih.

Kontaktni osebi sta:
g. Marjan Prah Podborški, tel: 041 994 994, mail: mrpulvis@gmail.com
g. Mihael Burilov, tel: 051 384 881, mail: mihael.burilov@gmail.com