OBISK ČLANA IPA SKOPJE
31/07/2019
PLANINSKI IZLET V DOLINO TRIGLAVSKIH JEZER – VABILO
02/08/2019

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi Madžari in Hrvati. Prireditev se je letos izvedla že šestnajstič v organizaciji kolesarskega kluba Lendava in osmič tudi s pomočjo IPA kluba Pomurje.

Kolesarji maratona smo se skozi idilične prekmurske in madžarske vasice potepali po Panonski nižini, prestopali reko Muro in se dvignili na Međimursko vinsko cesto. Organizatorji so nam pripravili tri trase maratona. Veliki maraton v dolžini 105 kilometrov in srednji maraton 55 kilometrov sta potekala čez vse tri sosednje države, družinski maraton pa je s svojimi 10 kilometri v okolici Lendave ponudil prijeten športno družinski dan. Po prihodu v cilj pri Lendavskih termah nas je vse udeležence pričakala malica, medalja in možnost kopanje v termah.

V IPA klubu Ljubljana smo se odzvali vabilu IPA Pomurje in štirje člani kolesarsko-tekaške sekcije smo se v nedeljo 21. julija 2019 v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Lendavi. Kljub maloštevilni odpravi smo bili po uspešno prevoženih kilometrih nagrajeni s spominskimi pokali. Matjažu Leskovarju kot najhitrejšemu v kategoriji IPA na 105 kilometrski razdalji, Urški Robnik kot predstavnici nežnejšega spola, ki je prispela na prizorišče iz najbolj oddaljenega kraja v Sloveniji  in pokal za najštevilčnejšo ekipo med IPA klubi.

Na Panonski maraton se res splača priti. Lepa pokrajina, prijazni gostitelji in kolesarske trase, ki so primerne za vsakogar, so res razlogi, da se pride v tako oddaljene kraje, ki so za nas iz osrednje Slovenije tako »nedosegljivi«. Za naslednje leto se bomo še bolj potrudili in pridemo še v večjem številu.

Dušan Bartelj

dav

dav

Comments are closed.