REZULTATI TEKME V LOVU RIB S PLOVCEM – JESENSKA
27/09/2017
TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM V TEKAČEVEM
16/10/2017

Kolesarskega vzpona na Slivnico se ga je v letošnji polnoletni izvedbi IPA kluba Postojna udeležilo 11 kolesarjev.  Na startnem prostoru pri podjetju Mineralka v Cerknici smo se zbrali v dopoldanskem času v soboto 23. septembra na prvi jesenski dan, ki je po dolgem času le nakazal, da se bo mokrota poznega poletja končno poslovila. Marsikdo je ta dan raje zavil v gozd na lov za gobami, ki letos res rastejo v izobilju, ampak mi ljubitelji kolesarjenja smo vedeli, da nas čaka čudoviti dan na gozdni cesti proti vrhu Slivnice in smo si zato rajši odeli kolesarsko opravo v barvah IPE.

Vzpon na Slivnico nam bolj prekaljenim kolesarjem s svojo blago strmino ni predstavljal nerešeno uganko vendar s svojo dolžino 8,5 kilometrov in višinsko razliko 550 metrov je nekaterim od nas kar dobro zakuril polena pod nogami. Tukaj gre predvsem pohvala letošnji najmlajši udeleženki, ki je v zavidljivem času prišla na vrh z nasmeškom. Bravo!

Na vrhu pa, ko smo po slabi uri vrtenja pedal prišli le do sape, smo ostali brez sape ob prečudovitem pogledu na Cerkniško jezero. Vsi zbrani tako kolesarji kot navijači smo z zadovoljnimi obrazi in prešernega razpoloženja vedeli, da je to tista nagrada, ki si jo vsak ljubitelj narave in gibanja želi. Da si na koncu vedno poplačan z nečim, kar boš še nekaj časa nosil v sebi.

Zase pa ne morem reči, da je bila osvojitev vrha Slivnice vrhunec dneva. Gostitelj nas je po kratki osvežitvi z napitki vodil na drugo stran Slivnice do vasi Martinjak, kjer smo parkirali svoje konjičke pred kmečko sobo »Pajs« gostinstva. Tu nas je gospodar kuharski mojster Rok Tratnik pričakal s hišnimi kulinaričnimi dobrotami in zadovoljil naše brbončice z enkratnim golažem. Ko smo dokončno pomirili naše trebuščke, je sledila še razglasitev vseh nas osvajalcev 1114 metrov visoke Slivnice in bili prav vsi deležni nagrad s strani predsednika IPA kluba Postojna Šajn Stanislava. To je to, vsi smo bili zmagovalci.

Dan je bil čudovit, zato se ponovno snidemo naslednje leto!

Bartelj Dušan

Galerija.

 

Comments are closed.