IPA KOLESARSKI IZLET – CERKNICA 2022
29/05/2022
MEDNARODNI IPA RAFTING NA REKI UNI – BIHAČ 2022
31/05/2022

Med 8. in 13. majem 2022 je 2. svetovne IPA gre uspešno gostila IPA sekcija Črna gora. Na  igrah so potekala tekmovanja v šestih športnih disciplinah, in sicer so v mestu Bar potekala tekmovanja v dvoranskem nogometu, ulični košarki, odbojki na mivki, namiznem tenisu in v atletiki ter v Podgorici streljanje z zračno pištolo.

IPA iger so se udeležili tekmovalci in tekmovalke iz 23 držav. Ekipo IPA sekcije Slovenije je zastopalo 18 tekmovalcev, med katerimi nas je bilo pet iz IPA kluba Ljubljana.

Tekmovalci iz Slovenije smo nastopili v štirih disciplinah ter dosegli zelo lepe rezultate in osvojili odlično 7. mesto med 28. moškimi ekipami. Prav tako pa smo predstavniki IPA Sekcije Slovenije tekom iger pustili zelo dober vtis, saj nam je organizator kot edini sekciji podelil pokal za Fair play.

Najuspešnejši v tekmovalnem delu so bili igralci namiznega tenisa, kjer je Andrej Godec v posamezni konkurenci osvojil odlično 2. mesto. Srebrni medalji pa je dodal še bronasto medaljo v ekipni konkurenci, kjer so v ekipi z njim nastopili še Silvo Slaček, Darko Fijavž, Marjan Mencigar in Slavko Pavlin. Ekipa je tako osvojila odlično 3. mesto, za kar so prejeli medalje in pokal.

Dušan, Emil in Miha smo en dan izkoristili za vzpon na Lovčen, obisk mavzoleja in Njegoševe rojstne hiše. Vtise tega dne bo opisal Dušan posebej.

 

 

Comments are closed.