PLANINSKI POHOD NA VOGEL – VABILO
19/09/2019
12. STONE WALL MARATON
06/10/2019

2. MEMORIAL ISTVANA KIRSHERJA – IPA KALOSCA 2019

IPA srečanje v Kaloscah na Madžarskem (22. po vrsti) se je letos odvijalo med 15.08.2019 in 18.08.2019. Iniciator in dolgoletni organizator tovrstnih mednarodnih srečanj je bil predsednik IPA Kalosca, Istvan Kirsher. Žal je njegovo življenjsko pot prekinila huda bolezen, zato IPA Kalosca nadaljuje njegovo idejo mednarodnega srečanja IPA klubov. Srečanje pod imenom “Istvan Kirsher memorial” se po njegovi smrti organizira vsako drugo leto. Letos je bil tako organiziran 2. Istvan Kirsher memorial. Letošnjega srečanja so se udeležile delegacije Slovaške, Češke, Romunije, Madžarske, Poljske in Slovenije, ki smo jo sestavljali Rado Jože Kerč, Vlado Ščavničar, Emil Oblak in Mihael Burilov. Letos so se poleg tradicionalnega preizkusa v streljanju in raznih spretnosti, organizatorji odločili, da nam pričarajo še okolje vaškega življenja na Madžarskem izpred 100 let. Nastanjeni smo bili v obnovljenih hišah vasi v bližini Kalosce.

Prvi dan srečanja je bil namenjen prihodu, namestitvi in sprejemu s strani naših madžarskih kolegov.

Drugi dan je namenjen športnemu srečanju oziroma tekmovanju. Letos je sodelovalo 24 ekip. Star način vojaškega poligona je ostal, vendar so mu dodali hojo ekipe z leseno desko, streljanje z zračno puško, vlečenje gume, metanje bombe, iskanje predmetov v manjšem bazenu, manjši poligon z vlečenjem hloda in prenašanjem težjih bremen ter streljanje z air soft orožjem. Čisto na koncu pa še streljanje z lokom. Kljub temu, da je naša ekipa skupaj štela več kot 200 let, smo dosegli odlično 7. mesto! Po tekmovanju smo se vrnili v “našo” vas. Sledilo je družabno srečanje, v katerem so gostitelji pripravili kulturni program z nastopom folklorne skupine.

Tretji dan so nas gostitelji odpeljali na izlet. Glede na to, da je Madžarska bolj ravninska država, so nas odpeljali na pohod na izletniško točko, podobno glede višine naši Polhograjski Grmadi. Glede na starostno strukturo udeležencev, je bil to za nekatere podvig. Zvečer je bilo organizirano druženje, katerega so nekateri zaključili pozno ponoči.

Četrti dan smo se po skupnem zajtrku poslovili in krenili proti domu.

Galerija.

 

Comments are closed.