IV. RIBIŠKI MARATON – “RAČE 2017”
10/07/2017
DVODNEVNI POHOD NA KRN – VABILO
18/07/2017

2. SREČANJE ČLANOV IPA MOTO KLUBOV V BEOGRADU

Člani moto sekcije IPA kluba Ljubljana smo se odzvali povabilu kolegov iz IPA Beograd in MK Bezbednost, ki so nas povabili na drugo moto srečanje motoristov, članov IPA sekcij iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Makedonije, Slovenije in Srbije.

V Beograd smo prišli v sredo 28.6. popoldan in se nastanili v hotelu, ter se zvečer udeležili skupnega druženja in že tradicionalne izmenjave daril. Ker pri motoristih  v prtljažnih kovčkih ni nikoli dovolj prostora, so tudi darila manjša, ampak so zato dana od srca.

Na svečanem druženju nas je obiskal tudi predsednik IPA sekcije Srbije g. Nebojša Pantelič in nam zaželel vse lepo. Deležni smo bili še obiska predstavnikov turistične zveze, ki vidijo Srbijo kot državo, kjer so med drugim prepoznali možnosti tudi za razvoj turizma s poudarkom na motorističnih potovanjih, tako v lastni režiji kot za organizirane oblike potovanj. Da so Srbi dobri gostitelji, ni potrebno posebej poudarjati in se jim na tem mestu res od srca zahvaljujem za organizacijo in izvedbo srečanja.

V četrtek so organizatorji pripravili obisk Vojvodine. Tako smo si ogledali mesto Palič in Paličko jezero ter in vinsko hišo Zvonka Bogdana. Sledil je ogled Subotice in mestne hiše ter IPA hiše v Subotici. Po vročem dnevu je sledilo druženje v prostorih moto kluba Bezbednost.

V petek zjutraj smo se zapeljali čez mesto Beograd in nadaljevali pot proti Starem Kostolcu v okolici Požarevca, kjer smo si ogledali rimsko naselbino in vojaško utrdbo – mesto Viminacium. Gre za kompleks zgradb (utrdba, mavzolej, terme, hiše in delavnice …), ki je vreden ogleda. Sledila je vožnja do Smederevega, kjer smo si ogledali res mogočno trdnjavo ob stičišču Jezave in Donave. Tu nas je pričakal kolega Perica Milovanovič, ki je tudi eden od podpredsednikov IPA Srbije. Pot smo nadaljevali do Pančevega, kjer smo si ogledali muzej starih motorjev, ki ga ima Dragan Markušev v zasebni lasti.

Sledila je še vožnja do hotela in potem skupno druženje.

V soboto so organizatorji pripravili obisk Hiše cvetja, grob Josipa Broza Tita, Muzeja 25. maj in Muzeja Jugoslavije. Sledil je obisk in ogled Ade Ciganlije – beograjske mestne plaže. Popoldan pa je ostal čas še za ogled mesta v lastni režiji.

V nedeljo zjutraj je sledil odhod domov. Še pred tem pa smo se že dogovorili, da bodo naslednje leto, organizacijo in nadaljevanje te lepe tradicije druženja motoristov, prevzeli kolegi iz IPA Makedonije, ki bodo pripravili srečanje pri njih.

Na poti do doma ni bilo, težav, vsi smo se vrnili živi, zdravi in polni doživetij.

Galerija.

 

Comments are closed.