PLANINSKI POHOD NA MANGART
21/08/2022
30 LET DELOVANJA IPA REGIONALNEGA KLUBA NOWY SACZ – POLJSKA
07/10/2022

4. MEMORIAL DAMIJANA KUKOVIČA – KOLESARSKI VZPON IN POHOD NA JANČE

V soboto 27.8.2022 smo člani kolesarsko tekaške sekcije IPA kluba Ljubljana v sodelovanju s PSS OPS Ljubljana in PP Litija uspešno izpeljali 4. MEMORIAL DAMIJANA KUKOVIČA-KOLESARSKI VZPON IN POHOD NA JANČE. Zbrali smo se ob 8.30 uri na PP Litija. Po predstavitvi samega poteka izvedbe smo naredili skupinsko fotografijo ter se odpravili do mesta nesrečnega dogodka, kjer je med opravljanjem nalog pred 8 leti zaradi strela iz pištole podlegel naš sodelavec in prijatelj Damijan. Ob spominski plošči pri cestnem podjetju Litija smo Damijanu v spomin prižgali svečko, na kratko udeležencem predstavili nesrečni dogodek ter se mu poklonili z minuto molka. Nato smo se razdelili in vsak v svojem tempu-eni peš, drugi s kolesom v prijetnem vzdušju ter po svojih zmogljivostih odpravili proti planinskem domu na Jančah. Po prihodu na cilj smo se okrepčali v planinskem domu in nato prijetno druženje ob dobri hrani in pijači nadaljevali  ter zaključili na lovskem strelišču LD Kresnice na Tujem Grmu. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno vse do zaključka našega druženja. Dogodka so se poleg naših članov in članic, članov in članic OPS PSS Ljubljana, udeležili tudi Damijanovi svojci in prijatelji iz Slovenskih Konjic, Litije, člana IPA kluba Postojna.

Za uspešno organizacijo in izvedbo memoriala se iskreno zahvaljujemo Mesarstvu Godec, Jurij Godec s.p., AS Design d.o.o., ki so s svojimi prispevki pripomogli k izvedbi postopka. Zahvaljujemo se tudi prijateljem – nečlanom, ki so prostovoljno prispevali za nakup žalnega aranžmaja, katerega bo delegacija IPA kluba ob Dnevu spomina na mrtve položila na Damijanov grob.

Iskrena hvala vsem, ki ste s svojo udeležbo počastili spomin na našega preminulega kolega, prijatelja, hvala ker Damijana nosite v srcu in ga ohranjate v lepem spominu! Hvala tudi svojcem in najožjim Damijanovim prijateljem, da nas s svojo prisotnostjo podpirate pri ohranjanju spomina na Damijana.

Dober občutek nam daje tudi ugotovitev, da nas je vsako leto več, kar nam daje upanje, da se prihodnje leto zberemo v še večjem številu.

SERVO PER AMIKECO

Anže GROM

Galerija.

 

Comments are closed.