PREVENTIVNA MOTORISTIČNA PRIREDITEV – VABILO
01/05/2016
EKIPA IPA KLUBA LJUBLJANA NA TEKU TROJK V LJUBLJANI
09/05/2016

5.GOZDNI TEK OKOLI AJDOVŠČINE NAD DOLOM PRI LJUBLJANI

V nedeljo 24. aprila 2016 so Športno društvo Partizan Dolsko, Tekaški smučarski klub Dol in Turistično društvo Dol pri Ljubljani organizirali športno rekreativno prireditev 5. gozdni tek in pohod v nordijski hoji okoli Ajdovščine nad Dolom pri Ljubljani. Tekaške proge so bile pripravljene za razdalje 11 km, 6 km in 2,5 km. Enake razdalje so lahko premagovali tudi udeleženci pohoda v nordijski hoji.

Vabilo za udeležbo nam je posredoval “Dule”, ki je doma v teh koncih. Glede na to, da so priprave za tek trojk na višku, prav tako priprave za naslednja tekmovanja v maju, smo se teka udeležili Dušan, Urša in jaz.

Kljub hladnejšemu vremenu se je teka udeležilo okoli 60 tekačev in tekačic. Proga je bila zelo razgibana s številnimi vzponi in spusti, prava “trail” proga kot temu rečemo v tekaškem žargonu. Tek po gozdu daje svojevrsten občutek in na cilju smo bili vsi zadovoljni s svojim tekom in dobro opravljenim treningom.

Po končanem teku je organizator poskrbel še za dobro malico in pijačo. Med udeleženci je z žrebom razdelil številne praktične nagrade.

V galeriji tek v sliki.

Mihael Burilov

 

Comments are closed.