OB DNEVU ŽENA – ČESTITAMO
08/03/2019
PONUDBA AUTOCOMMERCA D.O.O. ČLANICAM IN ČLANOM
14/03/2019

Predstavniki društva »Vztrajaj – Never give up« so na Bledu ponovno organizirali humanitarni tek v spomin na tragično preminulo ultramaratonko, vrtnarko in pisateljico Ruth Podgornik Reš.

7.Ruth-in tek je potekal med 22. in 24. februarjem 2019 in privabil številne tekače, ki so lahko kadar koli v 48-ih urah obiskali dogodek in odtekli ali prehodili poljubno število krogov po sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera. Nekateri udeleženci pridejo zaradi Ruth, nekateri zaradi teka, vsi pa predvsem zaradi humanitarnosti. Zbrani denar prireditelj nameni za otroke socialno ogroženih družin.

Leta 2012 je bil organiziran prvi tek okoli jezera, ki se ga je takrat tudi udeležila Ruth. Tistega leta kasneje je izjemni športnici, ki je vedno znova iskala nove izzive in prestavljala meje nemogočega, na njeni turni smuki pod Kredarico prekrižala usoda in snežni plaz vzel tisto njeno silno energijo.

Letošnji tek je bil moj že sedmi po vrsti. Za tistega prvega v letu 2012 pa si ne bom nikoli odpustil, da ga nisem odtekel z Ruth, ki je bila tudi moja prijateljica. Z mojo sopotnico Alenko sva bila takrat tam, se srečala z njo in tudi veselo pokramljali med njenim tekaškim odmorom, vendar po celodnevnem potepanju po zasneženih gorah nisem našel energije še za en krog z njo. Sedaj vsa leta po tem nesrečnem letu, grem na Bled z namenom, da naredim en krog za pomoč potrebnim in da tečem v mislih z njo z ramo ob rami.

Moj športni dan Ruth-in-tek ni mišljen samo tek okoli jezera in zato si ga vsako leto zamislim malce bolj obsežnega. Letos sem se na Bled odpravil s kolesom od doma, oprtan z nahrbtnikom in v njem z vso potrebno tekaško opremo. Na pol moje poti se mi je v Nasovčah s kolesom pridruži tudi Miha Burilov in ker je bil to zanj prvi Ruth-in-tek, se prvega nikoli ne pozabi!

Dušan Bartelj

Galerija.

 

Comments are closed.