PLANINSKI POHOD NA LISCO – VABILO
02/10/2018
PONUDBA AUTOCOMMERCE d.o.o. ČLANOM IN ČLANICAM
11/10/2018

V soboto 29. septembra smo se člani IPA kluba Ljubljana udeležili tekaške prireditve na Hrvaškem na otoku Lošinj. Ideja o udeležbi se je enemu od članov porodila že lani in je seveda padla na plodna tla tudi pri vseh nas ostalih. Če smo spomladi začeli tekaško sezono v mediteranskem okolju z Istrskim maratonom, zakaj ne bi tudi v jeseni nadaljevali s tekom ob Jadranskem morju.

Organizator je pripravil tri različne dolžine trase med mestoma Veli Lošinj in Mali Lošinj. S srednjo 10 kilometrsko traso se je spopadel Oblak Emil, z najdaljšo 21 kilometrov dolgo traso pa smo bili boj Robnik Urša, Burilov Mihael, Čuček Matjaž in Bartelj Dušan. Trasa je bila zelo razgibana in na enem odseku tudi tako strma, da je tam marsikateri tekač opustil tekaški korak. Ampak težka proga da svoj pečat tekmi in zato posledično na startu ni bila pretirana gneča. Vseh udeležencev nas  je bilo nekaj čez 200 in zanimivost prireditve je tudi ta, da je prireditelj z bogatimi denarnimi nagradami za prva mesta privabil ta resne tekače iz daljne dežele Kenije. Hmm, o njihovih doseženih rezultatih pa se lahko zapiše samo to, da so ta dekleta in fantje z drugega planeta.

Sončno vreme, modro nebo, pogled na sinje modro morje, morski zrak, odlične uvrstitve Urše, Matjaža in IPA kluba Ljubljana med ekipami, enkratna pogostitev organizatorja v ciljnem prostoru in kar nekaj zmede pri razglasitvi najboljših po kategorijah, vse to je botrovalo, da je z naše strani Lošinjski polmaraton dobil naziv »Butični tek«.

Bartelj Dušan

Galerija.

 

Comments are closed.