OBČNI ZBOR ČLANIC IN ČLANOV IPA KLUBA LJUBLJANA
04/03/2020
OBČNI ZBOR IPA KLUBA LJUBLJANA
14/03/2020

Zadnji vikend v februarju, od 28. 2 do 1.3.2020 je športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organiziral 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek je letos potekal že 8. leto zapored, v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko.

Štartno ciljni prostor je bil pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka. Teklo oziroma hodilo se je v poljubni smeri okoli jezera in po vsakem zaključenem krogu smo si lahko udeleženci na veliki tabli zabeležili opravljen krog. Krog okoli jezera meri približno 6,3 kilometra in nekateri najvztrajnejši med nami so zabeležili več kot 15 krogov.

Seveda število krogov ni pomembno zato sva letos z Mihom opravila samo dva kroga, ki pa sva ju pred tem začinila s tekaškim pohodom od sotočja Save Bohinjke in Save Dolinke v naselju Lancovo do prijavnega mesta na Bledu. Na koncu najine odisejade sva si ob rahli utrujenosti in prijetnem občutku, da sva z dobrodelnim prispevkom nekomu pomagala, privoščila okrepčilo na stojnicah vztrajnih organizatorjev.

Bartelj Dušan

Comments are closed.