Ribičija 2024
30/05/2024
Pomladansko ribiško tekmovanje 2024
01/06/2024

Dne 27.5.2024 je Ljubljano obiskala članica IPE in policistka iz Wolfsburga, Spodnja Saška Kimberly HAFKE. Po predhodni uradni najavi je zaprosila za ogled kakšne od naših policijskih enot. S Kimberly sva obiskala Policijsko postajo Moste, kjer nama je pomočnik načelnika PP Moste Erik TEKAVEC prijazno predstavil delo policistk in policistov na omenjeni postaji. Prav tako je naju je popeljal po prostorih zgradbe in nama razkazal prostore, ki jih na tej postaji uporabljajo tako zaposleni na omenjeni postaji, kakor tudi ostali zaposleni na celotni PU Ljubljana. Ob tej priliki bi se rad zahvalil načelniku PP Moste g. Ernestu Babiču za omogočitev ogleda postaje, kakor tudi pomočniku Eriku Tkalcu za izvrstno in zanimivo predstavitev policijske postaje Moste.

Po ogledu prostorov PP Moste, sva obiskala še OKC Ljubljana, kjer naju je prijazno sprejel Vodja oddelka za varovanje na OKC Ljubljana kolega Aleksander PERKLIČ, za kar se mu iskreno zahvaljujem.

V prijetnem pogovoru so bile izmenjane izkušnje, delo in vsakdanje življenje policistov pri nas in v Nemčiji. Kolega Perklič naju je popeljal tudi v prostore OKC, kjer je kolegici razložil in predstavil delo policistk in policistov na OKC Ljubljana. Po prijetnem in prijateljskem pogovoru na Policijski Upravi Ljubljana sem kolegico odpeljal še na ogled stare Ljubljane in širšega dela Ljubljane in seveda na ljubljanski grad. Po kosilu v slovenski restavraciji Sokol, sva si ogledala še okolico Ljubljane.

Kolegica iz Wolfsburga je bila nad obiskom zelo navdušena, predvsem je bila očarana nad urejenostjo in mirnostjo v mestu. Kolegica se je namreč v Ljubljano pripeljala z avtodomom, prespala na prostoru za avtodome pri gostilni Livada. Navdušena je bila nad Slovenije, Ljubljano, nad varnostjo v Ljubljani in prijaznostjo Ljudi.

Vsekakor dobra reklama za naše mesto, da bo v bodoče Ljubljano obiskal še kakšen kolega, kolegica iz Nemčije.
Na koncu bi se rad v imenu IPA kluba zahvalil tudi kolegu iz Urada direktorja PU Ljubljana Alešu Marnu za pomoč pri organiziranju obiska na policijski postaje Moste in OKC Ljubljana.

SERVO PER AMIKECO!

Marjan PRAH-PODBORŠKI

Comments are closed.