Praznovanje ob ustanovitvi lokalnega komiteja IPA Lignano Basso Friuli
20/10/2024
Odraz odličnega medsebojnega sodelovanja in spoštovanja
27/10/2024

Udeležba na XIV. kongresu IPA sekcije Slovenija

V soboto 26. 10. 2042 je v prijetnem okolju čebelarskega doma Slovenije na Brdu pri Lukovici potekal XIV. kongres IPA sekcije Slovenija. Kongresa smo se, kot delegati in kot člani delovnega predsedstva in organov kongresa, udeležili tudi člani upravnega odbora IPA kluba Ljubljana. Na svečano otvoritvi kongresa so vse zbrane s svojih prihodom počastili tudi minister za notranje zadeve g. Boštjan Poklukar, namestnik generalnega direktorja Policije g. Robert Ferenc in predsednik Zveze policijskih veteranskih društev SEVER Slovenije g. Tomaž Čas.

Po uvodnem nagovoru predsednika IPA sekcije Slovenija g. Jožeta Senece je navzoče pozdravil tudi minister za notranje zadeve g. Boštjan Poklukar. Na kratko je orisal pomen in delovanje mednarodnega policijskega združenja IPA, ne samo v Sloveniji, temveč tudi v svetu. Nadalje je orisal delo Policije, pomen sodelovanja policijskih stanovskih organizacij s Policijo. Pohvalil je delo in prizadevanja članov upravnega odbora IPA sekcije Slovenije, ter vseh članic in članov v regionalnih IPA klubih za prizadevanja na področju varnosti, sodelovanja med Policijo in stanovskimi organizacijami. Poudaril je pomembno delo regionalnih IPA klubov, kakor tudi predsednika IPA sekcije Slovenija, ki s svojim delom v mednarodni organizaciji IPA in v Policiji prispeva k še boljši prepoznavnosti, tako dela Policije, kot tudi same države.

Pričetek kongresa in nadaljevanje svečanega dela nam je popestril tudi pihalni sekstet Godbe policije. Po svečanem delu je kongres nadaljeval s parlamentarnim zasedanjem. Po potrditvi predloga dnevnega reda in izvolitvi organov kongresa je sledil pregled zapisnika XIII. kongresa IPA sekcije Slovenije, za tem pa poročila upravnega odbora, blagajnika, nadzornega odbora in častnega razsodišča IPA sekcije Slovenija. Po soglasni  potrditvi poročil je kongres nadaljeval s predstavitvijo programa dela in finančnega načrta IPA sekcije Slovenija. Po soglasni potrditvi predstavljenega programa dela in finančnega načrta IPA sekcije Slovenija, je predsednik zveze navzoče seznanil s predlogom IPA kluba Koroška o imenovanju njihovega člana Stanislava Isaka za častnega člana. Kongres je ta predlog soglasno potrdil in imenovanega člana IPA kluba Koroška imenoval za častnega člana. Zaradi njegove odsotnosti mu bo listina podeljena ob naslednji temu primerni proližnosti.

Marjan Prah Podborški
podpredsednik IPA kluba Ljubljana

Comments are closed.