IPA Hosting Book oktober 2024
13/10/2024
Udeležba na XIV. kongresu IPA sekcije Slovenija
27/10/2024

Praznovanje ob ustanovitvi lokalnega komiteja IPA Lignano Basso Friuli

V Septembru je potekalo praznovanje ob ustanovitvi lokalnega komiteja IPA Lignano Basso Friuli v kraju Lignano Sabbiadoro (Italija). V znak dolgoletnega sodelovanja in prijateljstva so organizatorji IPA Lignano na praznovanje povabili tudi IPA klub Ljubljana. V imenu upravnega odbora sem se kot predstavnik IPA kluba Ljubljana praznovanja udeležil skupaj s soprogo.

V Lignano sva kot ostale povabljene delegacije prispela v četrtek. V petek dopoldne smo se vsi gostje z ladjo odpeljali na celodnevni izlet, ki je potekal mimo otoka Marinetta in v Maransko laguno ter po reki Stella do otokov, na katerih so znamenite ribiške koče iz trstičja.

V soboto je bila v Lignanu Sabbiadoro po programu najprej slavnostna maša za počastitev 40. obletnice kluba IPA Lignano Basso Friuli. Po maši je potekala svečana povorka po mestnih ulicah do mestne hiše. Na začetku povorke je bila takoj za praporom mesta Lignano domača pihalna godba. V svečani povorki je poleg drugih vozil italijanskih varnostnih sil in gasilcev sodelovala tudi patrulja Postaje prometne policije iz Kopra s službenim vozilom. Pred mestno hišo (municipio) so člani IPA Lignano Basso Friuli položili venec pred spomenik padlim v vojnah, nato je župan mesta Lignano Sabbiadoro nagovoril navzoče.

Zvečer so se nam na svečani večerji pridružili tudi predstavniki regijskih in lokalnih oblasti od Questorja iz Trsta, direktorice policijske šole iz Trsta, župani in podžupani občine Lignano Sabbiadoro in sosednjih občin ter predstavniki italijanskih varnostnih sil. V času svečane večerje so se -kot je to v navadi- razvrstili gostje, ki so vsak na svoj način opisali zgodovino delovanja IPA komiteja Lignano, podeljena so bila priznanja za dolgoletno delo v organizaciji, kakor tudi plaketa za pomoč pri organizaciji dogodka ustanovam in posameznikom.

Marjan Prah Podborški
podpredsednik IPA kluba Ljubljana

Comments are closed.