Vabilo na planinski nočni pohod na Sv. Jošt nad Kranjem
24/01/2024
X. Državno prvenstvo IPA sekcije Slovenije v veleslalomu
29/01/2024

Prvi vikend v januarju se je v Italiji ponovno odvila tekaška tekma S1 La Corsa della Bora ali po slovensko, tek z burjo. Teka sem se udeležil prvič in na poziv kolega Mateja, da bi združili tek z dobrodelnostjo. Matej je tudi organizator več dobrodelnih akcij, v katerih skupaj z Zvezo prijateljev mladine zbirajo finančna sredstva za otroke. Tokrat smo zbirali denar za tiste otroke, ki si smučanja in zimskih počitnic, kot jih pozna večina otrok in njihovih vrstnikov, starši ali skrbniki ne morejo zagotoviti.

Letošnje tekaško tekmovanje na vseh razdaljah je zaznamoval dež, ki je nepretrgoma padal celo pot, blatna in spolzka podlaga, kar je botrovalo kar nekaj poškodbam tekmovalcev ter veter, ki je tekače še dodatno ohlajal. Na srečo temperature niso bile tipično januarske, ampak so se gibale okrog 10 stopinj Celzija. Kljub temu je po besedah organizatorja, vreme botrovalo odločitvi skoraj 1000 tekačev, da se teka kljub prijavi niso udeležili. Tako se nas je, od prijavljenih 2400 tekmovalcev na vse tekaške razdalje, udeležilo »le« okrog 1500.

Štart 29 kilometrske trase, ki sem si jo izbral, je bil na Piazza Unità d’Italia, glavnem trgu v Trstu. Po štartnem signalu smo se ob tramvajski progi strmo povzpeli do Opčin, nadaljevali pot mimo znamenitega obeliska ter zavili v gozd, kjer poteka tudi razgledna in zelo obiskana Napoleonova pot (Strada Napoleonica). Pot nas je po razmočenem, mestoma zelo blatnem ter skalnatem terenu peljala mimo Marijinega svetišča na Vejni (Monte Grisa) nad gradom Miramar, preko Proseka in Nabrežine, pa vse do cilja, ki je bil v Bora Village v Sesljanu, natančneje v pristanišču Portopiccolo. Ciljno črto sem po 3 urah in 22 minutah prestopil precej premražen, vendar s toplim občutkom v srcu ter srečen, da smo spet naredili nekaj dobrega za otroke, v sebi pa zadovoljen, da sem pršel v cilj nepoškodovan in zastopal ime IPA kluba Ljubljana.

         

Comments are closed.