XIII. družabno srečanje dvojic v lovu rib s plovcem za pokal PŠD Račka
03/05/2024
Information Guide Maj 2024
05/05/2024

Vrsto let je državno prvenstvo v teku organiziral IPA klub Koper v sodelovanju z organizatorji športne prireditve »Istrski maraton«. Po nekaj letnem premoru, je v IPA sekciji Slovenija ponovno vzniknila ideja o organizaciji državnega prvenstva IPA v cestnem teku. Tokrat je bil nosilec organizacije Karl Petelinšek, ki se je povezal z organizatorji športne prireditve 8. markovskega malega maratona imenovanega »Markaton 2024«.

Tako se je na praznično soboto 27.4.2024 v športnem parku Bukovci, v Markovcih pri Ptuju izvedlo državno prvenstvo IPA v cestnem teku v okviru športne prireditve »Markaton 2024«. Državno prvenstvo je bilo izvedeno na razdaljah 5,5 km in 10 km, v ločenih petih ženskih in moških kategorijah in sicer: do 29 let, 30-39, 40-49, 50-59 in 60+ let.

Udeležba s strani članic in članov ni bila številčna, vendar pa v kolikor bo IPA s to prireditvijo vztrajala, bo tudi udeležba iz leta v leto rasla. Prireditev je bila izredno dobro organizirana in tu se je takoj videlo, da so v organizacijo vključeni skoraj vsi prebivalci Markovc.

Ima pa naselje Markovci še eno posebnost, ki se jo ne da spregledati. Ko smo tekli skozi naselje smo lahko občudovali izredno lepo urejeno okolico vsake hiše posebej. Poleg pravilno »postrižene« angleške travice, okrasnih rastlin, tudi zunanji videz vsake hiše pritegne pogled in občudovanje.

SERVO PER AMIKECO!

Galerija.

Comments are closed.