28. TENIŠKI TURNIR “POLICE OPEN DOMŽALE 2019”
18/06/2019
ČETRTI MAUSOV TEK
05/07/2019

DVODNEVNI PLANINSKI POHOD NA OKREŠELJ – VABILO

IPA KLUB LJUBLJANA VABI V PETEK 19. IN SOBOTO 20.07.2019 NA PLANINSKI IZLET

NA OKREŠELJ 1396 m.n.v.

 ODHOD:  Iz Ljubljane 06. 15 uri, parkirišče Hofer na Fužinah in Kranja 06.45 uri parkirišče pri Mercatorju.

OPIS POTI:  Iz Ljubljane in  Kranja  se bomo peljali do Zg. Jezerskega, kjer bo naša izhodiščna točka. Pot pričnemo na parkirišču na Zg. Jezerskega in se povzpnemo po Slovenski poti do  Kranjske koče na Ledinah. Variantno. V primeru večjega interesa se bomo povzpeli po lažji lovski poti. Nato se bomo preko Jezerskega sedla in Savinjskega sedla spustili do  Okrešelja. Tam prespimo in se drugi dan vračamo preko Kamniškega sedla v Kamniško Bistrico.

ČAS HOJE:  Prvi dan 6, 5 ur, drugi dan  drugi dan 6, 5 ure.

TEŽAVNOST:  Zelo zahtevna označena pot, v primeru variantnega predloga je pot zahtevna. Primerna za izkušene, dobro pripravljene pohodnike.

OPREMA: Obvezna oprema je čelada, plezalni pas in samovarovalni komplet. V primeru variantnega predloga pa le zaščitna čelada. Ostala oprema: vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti primerno vremenskim razmeram (rezervna oblačila, pohodni čevlji, priporočljive so tudi pohodne palice) in sredstva za zaščito pred soncem .

POSEBNOSTI: Hrana in pijača načeloma iz nahrbtnika.  Možnost nabave okrepčil na Ledinski koči, Frischaufovem domu na Okrešlju in Koči na Kamniškem sedlu.  Plačilo prenočevanja in doplačilo prevoza iz Kamniške Bistrice na Jezersko.

INFORMACIJE PRIJAVE : Zaradi rezervacije prenočišča prijave do ponedeljka 15.7.2019, pri planinskem vodniku Antonu VOZELJ na tel. št. 040 353 185, ali  po e mailu vozelj.anton@gmail.com . Obvezno sporočite tudi telefonsko številko na kateri ste dosegljivi in za katero varianto ste zainteresirani. 

 

Comments are closed.