25. OBLETNICA IPA RK ZA POMURJE
12/03/2018
MEDNARODNE IPA NOVICE – APRIL 2018
04/04/2018

Že tradicionalno IPA klub Ljubljana  v počastitev dneva žena organizira gledališko predstavo. Letošnjo predstavo smo organizirali 9.3.2018 v Šentjakobskem gledališču in sicer smo za dame izbrali komedijo “Petelinji zajtrk” v režiji Gomirja Lešnjaka-Gojca in v izvedbi amaterskega gledališča “Tone Čufar” iz Jesenic. Po odzivu občinstva je bila gledališka predstava odlično režirana in še boljše izvedena.

Tudi ta igra ni bila izjema, saj so bili vsi navzoči navdušeni nad komedijo, ki so si jo ogledali. V dobrih dveh  smeha in zabave so nam igralci  na svojevrsten, humoren in sproščen način razgalili zgodbo z naslovom Petelinji zajtrk. Pod taktirko režiserja Gojmirja Lešnjaka-Gojca in v izvedbi nastopajočih, je bila igra prepričljiva, sočna, zabavna, romantična, očarljiva, napeta, socialna, navihana igra, mešanica melodrame in romantične komedije.

S predstavo je režiser napovedal  erotično, naelektreno zgodbo o prijateljstvu s ščepcem generacijske jugonostalgije, kot se  za Jesenice, kjer se zgodba odvija, tudi spodobi.

Mlad fant, znan po vzdevku Djuro, se zaposli kot vajenec pri mojstru Lojzu, lastniku avtomehanične delavnice. Nekoč se je Lojzu klanjala cela juga in v Sarajevu davnega leta 1975 mu je s poljubom na čelo “pjevačica” Jelena osmislila življenje. Poljub, ki ga ne bo pozabil do smrti! Lojze vajencu za bivanje ponudi majhno sobo in Djuro se vanjo naseli. Z mojstrom vzpostavita očetovski odnos, ki se počasi prelevi v iskreno prijateljstvo polno mojstrovih modrosti in napotkov za življenje.

Kvartopirska klapa, ki se dobiva pri Lojzu na taroku in praznjenju steklenic žganja, spremljajo  sočni, iskreni, zabavni  in predvsem nesmiselni dialogi. Skoraj vsi po vrsti. Malačič odkrije Lojzu hrvaško zvezdnico Severino in začne se novo poglavje v mojstrovem življenju. Djuro se speča z Bronjo, poročeno z lokalnim kriminalcem, mafijcem, trgovcem z belim blagom in največjim frajerjem daleč naokoli, Lepcem. Bronjino zapeljevanje mladega vajenca je zelo spontano, očarljivo in romantično, vendar skrito razmerje kmalu terja svoj davek. Medtem pa Lojze sanja o najbolj seksi “pjevačici” Severini, ki se na svoji glasbeni turneji po Sloveniji ustavi tudi na Belc pod Kepo… Lepec Lojzu omogoči, da jo spozna tudi osebno! In zgodi se petelinji zajtrk, o katerem bodo govorile še generacije!

Skratka predstava, v kateri so – upamo- vsi prisotni uživali.

Comments are closed.