VI.ISTRSKI MARATON-V. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA V MARATONU
10/02/2019
GLEDALIŠKA PREDSTAVA V POČASTITEV DNEVA ŽENA – VABILO
13/02/2019

GLEDALIŠKA PREDSTAVA “NE ŠLATAJ – 220 V”

V počastitev slovenskega kulturnega praznika je IPA klub Ljubljana, 8. februarja 2019 organiziral ogled gledališke predstave z naslovom “NE ŠLATAJ-220 V”. Avtor teksta je Iztok Lovrič, odrska postavitev in režija pa je delo Gorazda Žilavec. Predstavo smo si ogledali v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani.

O predstavi: Kupite stanovanje. Dvosobno. Vselite se. Ob tem pa se vam nasmehne sreča in spoznate še Polono, ki končno privoli, da pride na večerjo…Priprave na zanimivo srečanje in morebitno “večerjo” so v polnem teku … nato pa krrrrrrrrc!, zmanjka elektrike. Ste že kdaj imeli težave z elektriko? Z zastarelo električno napeljavo? Jo je zmanjkalo v vašem stanovanju ali celotnem bloku? Vas je lift pustil na cedilu? Kako hitro so prišli električarji? So odkrili in odpravili okvaro? Kaj je lahko še hujšega?! … Aja – mojstri! Ti prihajajo in odhajajo, pa spet prihajajo in odhajajo …

Ne šlataj -220 V! je elektrokomedija o vseh nas, ki smo se odločili, da slepo verjamemo modrim kombinezonom, pa pametnjakovičem in gobezdačem. Pa se res ne da nič storiti zoper to? Smo res ljudje najbolj varni v svojem ovčjem tropu, ki verjame, da se “itak ne da nič storiti”?… Ali pač ne? Je o vsebini predstave zapisal režiser Gorazd Žilavec.

Gledališko predstavo je IPA klub Ljubljana uvrstil med prireditve regionalnih klubov članic IPA Sekcije Slovenije, ki se po programu dela štejejo med prireditve v so organizaciji IPA Sekcije Slovenije. Vabilu k ogledu so se odzvali predsednik IPA Sekcije Slovenije, Jože Senica, predstavniki UO IPA Sekcije Slovenije, Bojan Žmuc, vodstvo PU Ljubljana, predstavnika kluba Maksa Perca Ljubljana, PVD Sever Ljubljana, OPS PSS Ljubljana, predsedniki oziroma predstavniki regionalnih klubov Celje, Postojna, Posavje in drugi.

Po zaključku predstave je bila v preddverju dvorane Šentjakobskega gledališča organizirana pogostitev in druženje z igralci.

 

 

 

Comments are closed.