ZAVAROVALNICA GRAWE-PONUDBA ZA ČLANE IPA
21/02/2016
OBČNI ZBOR ČLANOV IPA KLUBA LJUBLJANA
10/03/2016

GLEDALIŠKA PREDSTAVA – SEKS IN LJUBOSUMJE

V počastitev slovenskega kulturnega praznika je IPA klub Ljubljana, 8. februarja 2016 organiziral ogled gledališke predstave z naslovom “SEKS IN LJUBOSUMJE”. Predstava je bila izbrana kot najboljša predstava po izboru občinstva na festivalu komedije v Pekrah, leta 2011. Avtor komedije je Marc Camoletti, prevod, priredba in režija pa je delo Jaše Jamnika. Predstavo smo si ogledali v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani.

Vsebina predstave: Bernard odkrije, da ga žena vara. Z zvijačo organizira sestanek z njenim ljubimcem Robertom v svojem domu. Tu mu da na izbiro, da mu Robert za poravnavo prepusti svojo ženo, ali pa ga bo Bernard ubil. Robert se odloči za prvo možnost, s figo v žepu. Na dogovorjeno večerjo, Robert namesto svoje žene, pripelje plačano spremljevalko, ki se pretvarja, da je njegova žena. Za Roberta vse teče kot po maslu, do trenutka, ko se pojavi njegova “prava” žena … Seveda se stvari na humoren način zapletajo in razpletejo.

Gledališko predstavo je IPA klub Ljubljana uvrstil med prireditve regionalnih klubov članic IPA Sekcije Slovenija, ki se po programu dela štejejo med prireditve v so organizaciji IPA Sekcije Slovenija. Vabilu k ogledu so se odzvali predsednik IPA Sekcije Slovenije, g. Stanislav Ficko, predstavnik mednarodne IPA organizacije, g. Wolfgang Gabrutsch, direktor PU Ljubljana g. Stanislav Vrečar, predsedniki oziroma predstavniki iz RK Celje, RK Gorenjska, RK Postojna in drugi.

Po zaključku predstave je bila v preddverju dvorane Šentjakobskega gledališča organizirana pogostitev in druženje z igralci.

Več z dogodka v galeriji.
Mihael Burilov

Comments are closed.