IPA VODIČ MEDNARODNE IPA ORGANIZACIJE
08/02/2018
GLEDALIŠKA PREDSTAVA V POČASTITEV DNEVA ŽENA – VABILO
13/02/2018

GLEDALIŠKA PREDSTAVA V POČASTITEV KULTURNEGA PRAZNIKA

IPA klub Ljubljana je v počastitev kulturnega praznika dne 7.2.2018 organiziral ogled gledališke predstave “O mrtvih samo dobro” v izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubljana, kjer so naši člani in prijatelji že prejšnja leta uživali v gledaliških predstavah članov ansambla šentjakobskega gledališča. Tudi ta igra ni bila izjema, saj so bili vsi navzoči navdušeni nad komedijo, ki so si jo ogledali. V dobri uri in pol smeha in zabave so nam igralci  na svojevrsten, humoren in sproščen način razgalili nekatere večne resnice o prijateljstvu, zvestobi, slavi in seveda smrti. Celotno občinstvo je bilo enotno v  oceni , da po ogledu te odlične komedije, v režiji Jaše Jamnika, pogled na pogrebe in umiranje ne bo več enak, kot je bil doslej.

Odlična sodobna komedija angleškega avtorja Erica Chappella O mrtvih samo dobro, ki je bila krstno uprizorjena leta 2010, se začne na dan kremiranja trupla priljubljenega komika Davida “Dava” Thursbyja. Ob tem bi seveda lahko pomislili na solzavo melodramo, a so v tem  primeru tekle zgolj solze smeha.

“Žalujoča” družba pokojnikovih sorodnikov, prijateljev in kolegov, ki se zbirajo ob pokojnikovi krsti, da bi mu izkazali zadnje spoštovanje, namreč kmalu ugotovi, da o njem vejo veliko manj, kot so si mislili. Skozi njihove spomine in duhovite dialoge se pred nami začnejo razkrivati sočne pikantnosti, laži in prevare iz njegovega življenja, ki gledalca zabavajo s presenetljivimi obrati in humorja polnimi situacijami. In ko se pojavi še skrivnostna ženska, ki je nihče ne pozna, je napetost na vrhuncu. Na koncu se nam zdi, da je pravzaprav Dave tisti, ki ima zadnji nasmeh…….

Skratka predstava, ki si jo je bilo vredno ogledati!

Comments are closed.