Obisk predsednika IPA BiH in članov IPA USK Bihač
09/02/2024
Vabilo na gledališko predstavo v počastitev dneva žena
20/02/2024

Gledališka predstava v počastitev kulturnega praznika

V četrtek 8.2.2024 je IPA klub Ljubljana  v počastitev kulturnega praznika organiziral  gledališko predstavo v Šentjakobskem gledališču, »Popolni Tujci«, v priredbi režiserke Jasmin KOVIČ in v izvedbi ansambla Šentjakobskega gledališča.

Pred pričetkom predstave, sta direktor šentjakobskega gledališča Milan Golob in avtor monografije 100 let,  IPA klubu Ljubljana, izročila monografijo »100 let gledališča« in plaketo »srce šentjakobskega gledališča«. Direktor Golob se je v svojem imenu in v imenu vseh članov šentjakobskega gledališča zahvalil za dolgoletno in odlično sodelovanje med gledališčem in IPA klubom Ljubljana. V govoru je poudaril, da je tovrstno sodelovanje tudi promocija gledališča med članicami in člani kluba in IPA sekcije Slovenija.

Avtor monografije Peter Teichmeister  je za tem, gledalcem predstavil monografijo ob 100. letnici ustanovitve Šentjakobskega gledališča.

Častno darilo je v imenu IPA kluba Ljubljana iz rok direktorja šentjakobskega gledališča gospoda Milana Goloba sprejel predsednik IPA kluba Mihael Burilov. Predsednik kluba se je v imenu upravnega odbora in v imenu prisotnih članic in članov, zahvalil za izročeno monografijo ob 100. letnici Šentjakobskega gledališča. V zahvali je izpostavil trud in veselje upravnega odbora, da se članice in člani v velikem številu udeležujejo tovrstnih kulturnih dogodkov in s tem ohranjajo -zdaj že- legendarno misel našega pokojnega kolega Miha Corela, da se v IPA klubu Ljubljana kultura piše »z veliko začetnico«.

Veseli nas, da je program in izvedba kulturnih dogodkov med članicami in člani sprejet s številčnejšim odzivom in da na ta način nimamo težav s popolnitvijo sedež v dvorani. Veseli smo tudi pozitivnega odziva vabljenih iz vodstva PU Ljubljana, stanovskih društev, UO IPA sekcije Slovenija, drugih IPA klubov, prijateljev našega kluba, itd. Ocenjujemo, da organizirano druženje po predstavi z nastopajočimi, utrjuje medsebojno povezanost in krepitev sodelovanja.

Marjan Prah-Podborški

         

Comments are closed.