ABC O RABI DRUŽBENEGA OMREŽJA FACEBOOK – VABILO
03/05/2019
TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM V ORGANIZACIJI IPA RK VARAŽDIN
05/05/2019

IPA ČLANI PONOVNO NA ISTRSKEM MARATONU 2019

V nedeljo, 14. aprila 2019, smo na obali slovenske Istre zopet uživali na eni od lepših tekaških prireditev  pri nas. Že 6. Istrski maraton je za nas, rekreativno športnih navdušencev IPA kluba Ljubljana,  odskočna deska v novo sezono naših kolesarsko-tekaških dosežkov. Ker je ta eden izmed začetnih športnih prireditev v letu, je za večino od nas, ljubiteljev tekanja, predvsem druženje in razvedrilo po dolgi zimi. Osebni rezultati teka so potisnjeni v ozadje. No, prav za vse tekače pa tega ne moremo trditi, zato je IPA klub Koper z organizatorjem izpeljal tudi posebno kategorijo, ki šteje za državno prvenstvo IPA sekcije Slovenije. Vse najhitrejše je tako kot vsako leto nagradil s pokali . Seveda moramo pripomniti, da prvega maratona leta 2014 še niso organizirali in smo se takrat štirje člani IPA kluba Ljubljana udeležili sami. Od takrat nam je prirasel k srcu in je naša stalnica.

Letošnje prireditve se je udeležilo 46 članov IPA sekcije Slovenije, od tega se nas je borilo s prečudovito traso maratona 13 članov IPA kluba Ljubljana.  Večina se nas je spopadla z 21km razdaljo in se pognali v dir iz Kopra proti Portorožu, ostali »uživači« na 10 in 42 kilometrov pa iz štartnih pozicij iz Portoroža, kjer se  je tudi končala predstavitev njihovih sposobnosti.

Ne bi naštevali čudovitih razgledov slovenske obale na poti teka, zato bi raje naslednje leto povabili vse člane, da se udeležijo teka. Seveda so navijači, prijatelji in družinski člani tudi zelo zaželeni, da prispevajo svoj delež k čudovitemu dnevu, ki nikoli ni odvisen od vremena.

Dušan Bartelj

Galerija.

 

Comments are closed.