IPA HIŠE

Vsak član IPA ima, pod enakimi pogoji, pravico uporabe IPA hiše kjerkoli po svetu. V kolikor želite pri potovanju ali med dopustom uporabiti IPA hišo, ki je mimogrede cenejša kot hoteli ali druga prenočišča, si najprej oglejte možnosti, ki jih posamezna sekcija nudi.

Informacije o IPA hišah dobite na spletni strani IPA hiše in že lahko izbirate med IPA hišami povsod po svetu.Če pa potujete po določenih državah in se ne bi sami radi dogovarjali z vzdrževalci IPA hiš, pa lahko tudi izpolnite obrazec: MEDNARODNI OBRAZEC ZA POTOVANJA, ki ga najdete na linku “IPA potovanja” ter ga pošljete na tam naveden naslov.Priporočamo, da z vzdrževalcem IPA hiše stopite sami neposredno v stik in dobili boste vse potrebne informacije. Ker je za nekatere države (npr. Anglija) kar precejšnje zanimanje, je priporočljivo rezervacijo hiše opraviti kar nekaj časa pred potovanjem. Zopet drugod pa je zadosti, če prostor v hiši rezervirate nekaj dni prej, razen kadar IPA organizira večje prireditve. Med bivanjem v IPA hiši upoštevajte predpisan red in navodila, že prej pa se pozanimajte ali je možno imeti s seboj tudi hišnega ljubljenčka in podobno.

S seboj lahko prinesete simbolično darilo, ki ga pustite v IPA hiši (navadno IPA zastavica – nacionalna, regionalna ali karkoli drugega, kar lahko vzdrževalec hiše prezentira kot dokaz, da je iz določene sekcije oz. regionalnega kluba že prenočil v IPA hiši.Ne pozabite, da IPA hišo lahko uporabljate le kot IPA član, zato imejte s seboj vedno veljavno IPA izkaznico . Poleg IPA hiš, lahko v nekaterih državah uporabljate tudi druge objekte, ki sicer nimajo statusa IPA hiš, zato pa so cenejši za bivanje IPA članov (predvsem veliko takih objektov je v ZDA, pa tudi drugod po svetu).Za informacije, ki vam niso na voljo na spletnih straneh, se obrnite na mihael.burilov@siol.net in v najkrajšem možnem času boste prejeli odgovor. Če vam ne bo odveč, vas tudi prosimo, da nam na isti naslov po koncu potovanja pošljete svoje vtise, mnenja in priporočila, da bomo lahko tudi v bodoče nudili svojim članom čim bolj natančne informacije in napotke. V kolikor pa razpolagate z digitalnim fotoaparatom, pa nam lahko pošljete tudi kakšno fotografijo, ki bi jo lahko tudi objavili v naših IPA Novicah.

Želimo vam prijetno bivanje v objektih IPA !

SEZNAM IPA HIŠ PO SVETU