RIBIŠKA TEKMA ZA POKAL IPA KLUBA LJUBLJANA – VABILO
04/06/2019
RIBIŠKA TEKMA IPA KLUBA LJUBLJANA – JELENČE 2019
07/06/2019

Če še kdo ni s kolesom obiskal ljubljansko Barje, potem je v soboto 1. junija zamudil priložnost, da bi se pridružil nam kolesarjem IPA kluba Ljubljana in našim prijateljem. Pa nič ne de, Barje vas čaka in vsakič, ko boste podali se potepati po njem, vas bo pričakal v drugačni preobleki. Pravilo pa je samo eno, da se vam ne sme nikamor muditi.

Na prvi koledarsko poletni dan se nas je pri ribiškem domu Barje na Livadi zbralo 20 ljubiteljev kolesarjenja. Po pripravi koles in opreme smo se formirali v dve skupini. Ena je osedlala ta hitra kolesa tako imenovane specialke in v sklopu priprav na prihajajoči maraton Franja odkolesarila proti Igu, kjer jih je pričakal tudi dokaj zahteven klanec na Kurešček do vasi Golo. Mi ostali ljubitelji bolj okornih gorskih in treking koles pa smo križarili po stranskih cestah in kolovozih razmočenega Barja. Zaradi obilice deževja v preteklih dneh, so bila marsikatera polja še vedno pod vodo na katerih so se veselo namakale race in čaplje. Poti, ki so bile dan pred tem na predogledu kolo ture še pod vodo, so bile sedaj že normalno prevozne začinjene s kakšno večjo ali manjšo lužo.  V pogovornem tempu smo zmogli v treh urah prekolesariti pot mimo vasi Matena in Brest do jezera Jezera, kjer smo po krajšem postanku in okrepčilu obrnili nazaj mimo Črne vasi do Livade.

Po prihodu k ribiškemu domu pa so nas vse tako hitre kot tudi bolj počasne kolesarje že objele mamljive vonjave piknika IPA kluba Ljubljana, kjer smo se v sproščenem vzdušju še z ostalimi člani in gosti hitro regenerirali.

Dušan Bartelj

Galerija.

 

Comments are closed.