DRŽAVNO PRVENSTVO DVOJIC V TENISU-DOMŽALE 2017
04/05/2017
TRADICIONALNI DRUŽINSKI PIKNIK – VABILO
17/05/2017

Kot člana IPA kluba Ljubljana, sva se inštruktorja PPSA, Gregor Sukovič in Ernest Salkić, zaposlena v SUP PU Ljubljana, med 17. in 23. aprilom 2017, v izobraževalnem centru IBZ Gimborn, Nemčija, udeležila seminarja z naslovom »ASP Instructor Course« (tečaj za pridobitev certifikata za naziv Inštruktor za uporabo teleskopske palice, taktične svetilke in sredstev za vklepanje in vezanje, pod okriljem ameriškega podjetja ASP). Ker se je seminar pričel v torek v dopoldanskem času (18. 4. 2017), sva se s sodelavcem na pot proti Nemčiji odpravila že dan prej, v ponedeljek v popoldanskih urah. Pot naju je z avtom peljala do Celovca, kjer sva se nato vkrcala na letalo ter v večernem času prispela v mesto Koln. Iz Kolna so naju s še nekaj ostalih udeležencev seminarja, zaposleni iz IBZ Gimborn, prepeljali v sam izobraževalni center. Z zaposlenimi v IBZ smo si nato v večernem času v tamkajšnjem baru izmenjali nekaj pozdravnih besed. Gimborn je prijetno izobraževalno središče, ki leži približno 50 kilometrov vzhodno od Kölna.

Seminarja se je udeležilo 26 predstavnikov iz 11 držav (Nemčija, Irska, Velika Britanija, Francija, Polska, Ciper, Hong Kong, Norveška, Belgija, Islandija in 2 predstavnika iz SLO), celoten seminar pa so vodili Philipp Kurz (ASP Instructor), Paul Underhill in Liam O´Connell (oba ASP Trainer) ter Dorothea Schurr (predstavnica podjetja ASP). Predavanja so potekala v angleškem jeziku.

Prvi dan seminarja nam je po uvodnem pozdravu vodstvo izobraževalnega središča predstavilo kratko zgodovino kraja in gradu ter potek izobraževanja celotnega tedna. Sledila je kratka predstavitev udeležencev seminarja, nato pa smo pričeli s predavanji in praktičnim delom v bližnji telovadnici. Spoznali in naučili smo se različnih tehnik uporabe teleskopske palice v obrambi, napadu in kombiniranju le teh za odvrnitev napada. Po napornem treningu smo si nato zvečer privoščili skupno večerjo in nazdravili s pristnim nemškim pivom.

Drugi dan seminarja smo se po obilnem zajtrku ponovno odpravili v bližnjo telovadnico, kjer smo ponovili tehnike udarcev s pomočjo teleskopske palice, nato pa je sledilo intenzivno delo s sredstvi za vklepanje in vezanje (različne vrste lisic, vezice) in žepno baterijo, v povezavi s teleskopsko palico.

Tretji dan seminarja je bil namenjen izpitom za pridobitev naziva ASP Inštruktor. Praktični del izpita je potekal pred ostalimi udeleženci seminarja, kjer je moral vsak od udeležencev celotni skupini in vodstvu predstaviti določeno tehniko oziroma kombinacijo s teleskopsko palico. Po zaključenem praktičnem delu izpita, smo odšli v predavalnico, kjer smo opravljali še pisni del izpita. Izpit je opravilo vseh 26 udeležencev, prav tako je vsak od udeležencev dobil pisno potrdilo oziroma certifikat o usposobljenosti in naziv ASP Inštruktor.

Po napornem in stresnem dnevu, je sledil izlet v mesto Koln, kjer smo imeli priložnost ogledati veliko in prelepo katedralo, mogočno reko Ren in neskončne ulice trgovin z oblačili ter hrano in pijačo. Večer smo zaključili v eni izmed domačih pivnic, kjer smo si ob kozarčku nemškega piva privoščili še obilno večerjo, nato pa z avtobusom odšli nazaj v Gimborn.

Seminar smo zaključili v soboto dopoldne, po predavanju zdravnika, Dr. Franka Hagna, na temo »Nujni odzivi in prva pomoč pri taktičnem delovanju policijskih enot«. Po predavanju je v znak dobrega in uspešnega sodelovanja na seminarju sledila še izmenjava naslovov z udeleženci, fotografiranje ter zaključni pozdrav, nato pa je vsak od nas z nasmeškom na ustih in nepozabnimi izkušnjami odšel proti letališču, na pot proti domu.

Ob tej priložnosti bi se oba udeleženca zahvalila IPA klubu Ljubljana, ki nama je seminar omogočil, saj sva si z udeležbo na seminarju pridobila novo znanje, izkušnje ter nov krog prijateljev. Vsi skupaj smo bili mnenja, da se čim prej ponovno srečamo v Gimbornu.

Tekst in slike: Gregor Sukovič in Ernest Salkić.

Galerija.

Comments are closed.