RAZSTAVA Z NASLOVOM “Z ROŽNEGA VRTA”
12/06/2016
REZULTATI RIBIŠKE TEKME V LOVU RIB S PLOVCEM – POMLADANSKA
12/06/2016

18.maja je IPA  klub Ljubljana v sodelovanju s turistično agencijo Kompas,  organizirala potovanje v Črno goro in Albanijo. Potovanja se je udeležilo 48 članov IPA in njihovih prijateljev.

Prvi dan potovanja smo se ustavili v dolini Neretve, kjer so nas prijazni domačini popeljali z njihovimi čolni » trupicami » po kanalih ob Neretvi med nasadi mandarin. Na čolnu so nas pogostili z domačimi specialitetami (domači kruh , pršut , sir…) Postanek smo imeli tudi v Neumu. V večernih urah smo prispeli v hotel.

Drugi dan smo  z ladjo odpluli iz mesta Tivat po zalivu Boke Kotorske. Ustavili smo se tudi na otočku Gospe od Škrpelja, si ogledali tamkajšno cerkvico in muzej.Na ladji so nas pogostili s pršutom in sirom, popoldne pa so nam pripravili ribji piknik.

Zvečer smo  v hotelu organizirali slovenski večer. Povabljeni so bili tudi člani IPA Črne gore, vendar se zaradi službenih obveznosti niso uspeli udeležiti srečanja. Kulturni program  je pripravila Tanja Zajc Zupan  s tehnično pomočjo moža Bogdana.  Tanjin izbor pesmi je v pesmarico oblikoval Marjan Prah -Podborški . Vsi prisotni smo tako lahko peli znane  viže ob spremljavi citer. Pri programu je s petjem in  recitacijami sodelovala  tudi  Mateja Udovč.

Tretji dan potovanja nas je spremljal dež.  Pred Podgorico  nas je pričakal g. Valentin Danaj, podpredsednik  IPA Črne gore, ki nam je med  panoramskim ogledom  Podgorice pokazal znamenitosti glavnega mesta. Po ogledu  smo odšli na ogled vinske kleti  13.julij. V kleti smo poizkušali  priznana vina  in v njihovi prodajalni nakupili njihove proizvode. Nato smo se čez mejni prehod Božaj odpeljali  v  Albanijo , kjer smo si ogledali mesto Skadar.  V Črno goro smo se vrnili  čez mejni prehod  Muriqan .

Četrti dan smo odšli v  mesto Boko, se peljali po panoramski cesti do Njegošev, kjer smo imeli malico z domačim pršutom ,sirom in vinom.  Nato smo se povzpeli na Lovčen , prehodili  461 stopnic in  si ogledali mavzolej Petra II. Petrovič Njegoša.  Obiskali smo tudi prestolnico Cetinje , kjer je zaradi njihovega praznika ( 10 obletnica osamosvojitve ) potekalo  praznovanje. Povratek do Budve in ogled,  nato v hotel.

Zadnji dan nas je prebudilo toplo sonce in odpravili smo se na pot proti domu. Krajši postanek  smo imeli  na otoku Pelješcu  v mestecu Ston.  Vožnjo  smo  nadaljevali po čudoviti jadranski  magistrali do Makarske in nato po avtocesti do Ljubljane, kamor smo prispeli okrog 24 ure.

Potovanje je potekalo brez zapletov in čakanja na mejnih prehodih, za kar so poskrbeli naši IPA prijatelji  .

Miha Corel

Izlet Črna gora-1 (Custom)

Comments are closed.