UGODNOSTI ZA ČLANE IPA SEKCIJE V ŠPORT in WELLNESS CENTRU HARMONIJA V MENGŠU
06/01/2016
OBISK KOLEGOV IPA IZ ASCOLI PICENA V ITALIJI
11/01/2016

Na enem izmed srečanj Mednarodnega policijskega združenja sem spoznal kanadskega kolega Reliszko Lecha, s katerim sva ohranila stike in postala dobra prijatelja. Tako se je v mesecu septembru odločil, da me obišče in se tudi sam prepriča o lepotah naše male deželice.

Prvi dan sem ga odpeljal na ogled Plečnikove cerkve Sv. Mihaela, ki stoji na poti v Črno vas in nad katero je bil popolnoma navdušen ter Tehniškega muzeja Slovenije v kartuzijanskem samostanu Bistra.

Drugi dan sem mu predstavil znamenitosti naše prestolnice in mu razkazal Policijsko postajo Bežigrad. Na žalost obeh si nisva mogla ogledati Muzeja slovenske policije, ki je bil zaprt. Za zaključek najinega druženja, sva si privoščila večerjo s tradicionalno slovensko hrano, ki le redke pusti ravnodušne.

Lech je ves čas navduševal svojo družino in prijatelje s fotografijami naših znamenitosti, njegova očaranost nad videnim pa je vodila v odločitev, da se prihodnje leto vrne na daljši obisk skupaj s svojo ženo in si ogleda še preostale lepote naše dežele.

Tovrstni obiski vedno znova potrdijo mojo misel, da so srečanja Mednarodnega policijskega združenja mnogo več kot le uradnost ob različnih dogodkih – so priložnost za izmenjavo delovnih izkušenj, krepitev sodelovanja ter spoznavanje druge kulture, novih prijateljev in ne nazadnje tudi za odlična promocija naše države.

Več slik si lahko ogledate v naši galeriji.

 

Rado Kerč

Comments are closed.