GLEDALIŠKA PREDSTAVA LJUBEZEN, STRAST IN GRDI PULOVERJI – VABILO
19/10/2022
GLEDALIŠKA PREDSTAVA STRAST, LJUBEZEN IN GRDI PULOVERJI
08/11/2022

Šrem je eno najstarejših mest na Poljskem. Nahaja se v kolenu reke Warta v osrednji Poljski. Je sedež okraja Šrem v Velikopoljskem vojvodstvu s približno 30.000 prebivalci.

V mesecu juniju se je na IPA klub Ljubljana obrnil Roman Bruss, predsednik IPA kluba Šrem iz Poljske in nas zaprosil za pomoč pri organizaciji njihovega tridnevnega izleta v naše glavno mesto. Glede na njihove želje sem mu poslal kontaktne naslove, kjer so rezervirali prenočišča in prehrano. V sredini oktobra je tako z manjšim avtobusom prišlo 19 poljskih kolegov, članov IPA. Po prihodu v Ljubljano v petek dopoldan so se najprej odpravili na voden ogled našega mesta s poljsko govorečim vodičem, nato pa so odšli do hotela. Tam smo se dogovorili za nadaljnji potek programa. Predvideno je bilo, da jih popoldan odpeljem na ogled Planice, vendar so bili od poti preveč utrujeni in so za nekaj ur ostali v hotelu. Proti večeru sem večjo skupino odpeljal na pivo v »Pivnico Union«, nekaj članov pa je šlo samostojno raziskovat mesto. V soboto zjutraj so šli na izlet v Zagreb, kjer so bili ravno tako dogovorjeni z lokalnim poljsko govorečim vodnikom. Po vrnitvi iz Zagreba pa so preverili nočno življenje v Ljubljani.

Ker so želeli obiskati eno od policijskih postaj, smo se za nedeljo zjutraj dogovorili za obisk Postaje prometne policije Ljubljana, kjer jih je sprejel pomočnik komandira in jim predstavil delo enote, vozni park in opremo. S policistoma iz patrulje, ki sta bila tisti čas v enoti pa so v sproščenem pogovoru izmenjali izkušnje. Po uri in pol druženja smo se poslovili in naši gostje so se odpravili na 1000 km dolgo pot domov.

Franci Debeljak

Comments are closed.