Tour in the heart of the Dolomites 2024
19/06/2024
Tradicionalno druženje vodnikov službenih psov policije
19/06/2024

Najprej na kolo, potem na družinski piknik

V soboto 8. junija 2024 se nas je osem članov kolesarsko-tekaške sekcije regionalnega kluba Ljubljana tradicionalno pridružilo svojim kolegom na družinskem pikniku v Domu ribiške družine Straža Sava v Spodnjih Gameljnah.

Da bi pred samim piknikom ogreli naše noge, smo se pod vodstvom vodje naše sekcije odpeljali na prečudovit izlet. Kolesarski izlet smo začeli na kraju samega piknika, nato pa pot nadaljevali mimo Policijske akademije v Tacnu, kjer smo nekateri člani obujali svoje spomine na naše šolanje v kadetnici in le te delili svojim boljšim polovicam in kolegom, kateri niso bili tega deležni. Kmalu smo zavili na novo, prečudovito kolesarsko pot, ki nas je med polji kmalu pripeljala do nove brvi v Medvodah. Takoj za brvjo smo občudovali spomenik Stolp Upanja, postavljen v čast in spomin duhovniku, skladatelju, gorniku, predvsem pa ponosnemu Slovencu Jakobu Aljažu, kateri je bil rojen v Zavrhu pod Šmarno goro.

Kilometri so hitro minevali in sledil je kratek, a zares težak vzpon na Smledniški grad, od koder smo občudovali velik del Gorenjske, nato pa smo se družno odpeljali in vrnili na izhodišče, kjer smo se pridružili ostalim kolegom pri zasluženem okrepčilu in odličnem bograču.

Kot vsakič, smo si tudi letos zaželeli lepe počitniške dni in se pozdravili z našim pozdravom Servo per amikeco in se zavezali k snidenju na naslednjem kolesarjenju.

SERVO PER AMIKECO!

Andrej Jerina

Comments are closed.