TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM – SLIVNIŠKO JEZERO 2016
29/10/2016
21. LJUBLJANSKI MARATON
06/11/2016

IPA Regionalni Klub Ljubljana je v soboto 22.10.2016 organiziral in izvedel planinski izlet – pohod na Hudičev boršt. Ob 9.00 uri smo se vsi pohodniki zbrali v Preddvoru. Tam nas je pričakal in izrekel dobrodošlico predsednik planinskega društva Preddvor Aleš DREKONJA. Seznanil nas je tudi z nekaj svežimi, koristnimi informacijami za pohod, glede na stanje na poti.

Nato smo se zapeljali v Mače, tam pustili avtomobile in se podali iz meglene doline proti sončnemu vrhu gora. Res nas je kmalu pričakalo čudovito sonce, nam dajalo dodatno energijo za hojo in odpiralo čudovite poglede v dolino na »megleno morje« in na zasnežene vrhove  v okolici.

Po dobrih dveh urah hoje smo prispeli na Zaplato. Tam sta nas lepo sprejela prijazna gostitelja Živko DREKONJA in Rajko FENDE. Predstavila sta nam Zavetišče na Zaplati (Hudičev boršt), postregla z odličnim čajem in ponudila gostoljubje v koči. Po prav poštenem, prijetnem in konkretnem počitku,  smo pot nadaljevali preko Potoške gore nazaj proti Preddvoru. Na Potoški gori smo imeli  postanek, kjer nas je prijazno pogostil  še predsednik PD Preddvor Aleš DREKONJA. Nato pa smo se polni čudovitih vtisov in dobre volje spustili v Preddvor.  No seveda pa že po tradiciji ni manjkala niti minutka za kulturo. Spet smo preživeli čudovit dan. Pridružite se nam kdaj. Več nas bo lepše in bolj veselo bo.

Vodnik pripravnik  Anton VOZELJ

Galerija.

 

Comments are closed.