27. TENIŠKI TURNIR “POLICE OPEN-DOMŽALE 2018”
19/06/2018
21 VZPON NA KAL – VABILO
24/06/2018

V soboto 16. 6.2018  je Planinsko pohodniška sekcija IPA kluba Ljubljana, v skladu z letnim načrtom aktivnosti, organizirali in izvedli planinski pohod na Smrekovec.

V zgodnjih jutranjih urah smo se z osebnim kombijem  odpravili iz Ljubljane preko Mozirja do Mozirske koče. Na parkirišči pri križišču za hotel in Mozirsko kočo smo parkirali vozila in pričeli z načrtovano turo.

V uvodu sta vodnika predstavila turo, posebnosti na njej in opozorila na varnost pri  hoji. Predstavila sta tudi Golte s širšo okolico. Nato smo pot nadaljevali po urejeni planinski poti mimo ledenice, Ateljskega sedla vse do doma na Smrekovcu. Po krajšem počitku smo se povzpeli na Smrekovec in uživali v čudovitem razgledu po širši in ožji okolici. Uživali smo tudi v tradicionalni minutki za kulturo, ki jo je pripravila vodnica Mateja.

Vračali smo se po isti poti. Obiskali smo tudi spominsko obeležje namenjeno prebegu helikopterja JLA Gazele med samoosvojitveno vojno. Po končani turi smo opravili analizo. Vsi skupaj smo se strinjali, da smo skupaj spet preživeli en čudovit dan.

Izlet sta vodila vodnika  sekcije : Anton VOZELJ – vodja in – Mateja UDOVČ pomočnica

Zapisal:  Anton VOZELJ

    

 

 

 

Comments are closed.