7. RIBIŠKI MARATON V LOVU RIB S PLOVCEM – “RAČE 2020”
11/07/2020
PHILIPP KURZ NA OBISKU V LJUBLJANI
31/07/2020

V skladu z letnim načrtom planinsko pohodniške sekcije IPA Kluba Ljubljana sva skupaj s kolegico vodnico Matejo UDOVČ organizirala in izvedla izlet na Veliko Babo. Izlet je bil planiran, kot dvodnevni, vendar pa sva ga zaradi nestabilnih vremenskih razmer organizirala v enem dnevu. Prav tako sva, zaradi nedavnega podora skalne gmote na poti do Rudijeve vertikale, opravila tudi ogledno turo. Pri tem sva ugotavljala možnost prehodnosti za prijavljene kandidate.

V nedeljo 19.7.2020 smo v zgodnjih jutranjih urah pričeli pohod na parkirišču pri Karničarju na Zgornjem Jezerske. Do Kranjske koče na Ledinah smo se povzpeli po »Slovenski smeri«, tem nekaj časa počivali in se nato podali po zelo težki zavarovani poti proti Rudijevi vertikali. Po vertikali smo se povzpeli na vrh gore Velike Babe in se po avstrijski strani in Kokrškega sedla vrnili na Kranjsko kočo. Od tu smo se po lovski poti spustili nazaj na izhodišče.

Na izlet se je prijavil tudi povsem slep pohodnik, ki sva ga sprejela, pripravila in prepeljala po vsej poti. Pri tem gre za velik strokovni in osebni uspeh ter izziv za oba vodnika. Prav tako pa tudi za našo planinsko pohodniško sekcijo in celoten klub. Na poti smo bili deležni velikega spoštovanja in občudovanja.

Drugih posebnosti na izletu ni bilo. Sprva se je na izlet prijavilo več članov IPA e, vendar so kasneje udeležbo odpovedali. Tako smo se pohoda udeležili 4 člani in družinski člani.

Zapisal: Anton Vozelj

Galerija.

 

Comments are closed.