RIBIŠKO TEKMOVANJE – VABILO
23/04/2019
ABC O RABI DRUŽBENEGA OMREŽJA FACEBOOK – VABILO
03/05/2019

Planinsko pohodniška  sekcija IPA Kluba Ljubljana je v soboto 13.4.2019 organizirala in izvedla pohod v Zasavsko hribovje. Za cilj smo imeli dve točki in sicer Kopitnik in Gore. Da pa bi malo popestrili izlet smo se v Zasavje odpravili kar z vlakom. Na železniški postaji v Zalogu smo vstopili na potniški vlak in se odpeljali do Zidanega mosta. Tam sta se nam pridružila še dva člana IPA Kluba Ljubljana in skupaj smo po strmi poti krenili proti Kopitniku. Prvi vmesni postanek je bil v vasi Širje oz Marija Širje. Tam smo se seznanili z Aškerčevo tematsko potjo, rimskimi izkopaninami in posebnostmi kraja. Nato smo  krenili proti Kopitniku, šli mimo doma na Kopitniku in se povzpeli na njegov vrh, kjer smo uživali v čudovitem razgledu.

Vračali smo se po isti poti in v Koči na kopitniku imeli prvi daljši postanek. Tu smo napol izpraznili nahrbtnike in se primerno okrepčali. Pot smo nadaljevali proti planinskemu domu na Gorah. Med potjo smo občudovali prebujajočo se naravo in naravne lepote tega kraja.

V Planinskem domu na  Gorah smo imeli daljši počitek in priložnost za pokušino dobrot iz njihove kuhinje. Pri cerkvi pa smo imeli »običajno – tradicionalno« minutko za kulturo, ko nas je vodnica, poslanka Mateja razvajala z recitalom priložnostne poezije.  Ja nato pa nas je že priganjala ura (ker vlak ne čaka) in smo se po urejeni, utrjeni gozdni poti počasi spustili na železniško postajo v Hrastnik. Kmalu smo vstopili na vlak in se zapeljali do Zaloga.

Ne boste verjeli, navkljub oblačnemu vremenu, smo se imeli odlično. Vlak je zakon, Zasavje je zakon in tja spadamo tudi mi. Če verjamete ali ne, se nam vseeno lahko pridružite na naslednji akciji.

Izlet organizirala in vodila vodnika Planinske zveze Slovenije  Anton VOZELJ in Mateja UDOVČ.

Galerija.

 

Comments are closed.