22. LJUBLJANSKI MARATON
01/11/2017
25. LET DELOVANJA IPA RK ZA KOROŠKO
12/11/2017

V soboto dne 14.10.2017  je Planinsko pohodniška sekcija IPA kluba Ljubljana, v skladu z letnim načrtom aktivnosti, organizirali in izvedli prvi tradicionalni planinsko-kostanjev pohod na Lubnik.

Pohod smo pričeli v Škofiji Loki, pri prijaznih gostiteljih Tatjani in Janezu. V pravem zgodnjem jesenskem vremenu ( z meglicami ) smo se po gozdni poti odpravili proti vrhu Lubnika. Med potjo sta nas Tatjana in Janez seznanjala s posebnostmi Škofje Loke in posebnostmi na sami poti. V sproščenem in prijetnem vzdušju smo se povzpeli na škofjeloški tisočak, na vrhu pa uživali v dobrotah »iz nahrbtnika« in planinske koče.  V Škofjo Loko smo se vrnili po isti poti, kjer so nas že čakale dobrote iz Tatjanine in Janezove kuhinje, seveda pa tudi dobrote spretnih rok pohodnic. Po konkretnem okrepčilu smo si pod vodstvom gostiteljev ogledali znamenitosti Škofje Loke, nato pa nadaljevali s kostanjevim piknikom….

Pohoda se je udeležilo 6 članov sekcije. Vreme je bilo sončno, večino časa pa je bila temperatura idealna za hojo Pohod smo izvedli v lastni režiji..

Drugi tradicionalni planinsko kostanjev pohod bo naslednje leto  ob enakem času. Vse kandidate za organizacijo in udeležbo že sedaj vabim, da se javijo.

Anton VOZELJ

Galerija.

 

Comments are closed.