7. HUMANITARNI SPOMINSKI TEK IN POHOD NA POLICISTA IGORJA MAUSERJA – MAUSA
08/07/2022
POŽAR NA KRASU
05/08/2022

PLANINSKI POHOD NA MANGART (2679 m) – VABILO

IPA KLUB LJUBLJANA  ORGANIZIRA PLANINSKI POHOD NA MANGART (2679 m)

Kdaj:  Sobota, 06.08. 2022 ob 04.00 uri
Zbirno mesto: Parkirišče pred trgovino Hofer na Fužinah ob 04.00
Vodnika: Mateja UDOVČ in Anton VOZELJ
Pot: Označena
Težavnostna stopnja poti: zelo zahtevna
Primernost: primerna za kondicijsko in tehnično dobro pripravljene  pohodnike
Oprema: čelada, samovarovalni komplet, primerna pohodna obutev, oblačila primerna letnemu času in vremenski napovedi, palice (po želji) hrana in pijača iz nahrbtnika
Okvirni časi hoje (ur): cca 6 ur
Prevoz: kombi, osebni avtomobili
Prijave: na tel. 041 322-490, e-mail: udovc.udovc@gmail.com  in 040 353 185 vozelj.anton@gmail.com, do srede, 3. 8. 2022.  Pri prijavi obvezno navedite kontaktne podatke ( telefon…) na katerih boste dosegljivi.

Zgodnja ura odhoda je potrebna zaradi zasedenosti parkirišča na Mangartskem sedlu. Prav tako pa je pot ( predvsem pri povratku) izpostavljena soncu. S kombijem in osebnimi vozili se bomo peljali preko Rateč in ( čez Italijo) Predela do Mangartskega sedla. Tam bomo parkirali avtomobile in se po Slovenski smeri odpravili na vrh Mangarta. Vračamo se po Italijanski smeri nazaj na Mangartsko sedlo. Slovenska smer je označena kot  zelo zahtevna, vendar pa ni ekstremna. Tako da sta na vzponu nujno potrebna čelada in samovarovalni komplet. Povratek po Italijanski poti pa je manj zahteven. Ob povratku je možen tudi obisk Belopeških jezer.
Pijača in hrana iz nahrbtnika, saj je bila koča na sedlu še pred časom zaprta.

S seboj morate imeti obvezno tudi dokument za prehajanje državne meje.  V primeru slabega vremena bomo imeli manj zahtevni pohod v okolici Kranjske gore.

Izleta se udeležite na lastno odgovornost.

 

Comments are closed.