RIBIŠKO TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM – VABILO
21/05/2020
PLANINSKI POHOD NA OKREŠELJ – VABILO
26/05/2020

Planinsko-pohodniška sekcija IPA kluba LJUBLJANA, vabi v soboto 06.06.2020 na planinski izlet na Peco (2125 nmv) in MP Holmec

 

 ODHOD:  Kranj 06.45 uri parkirišče pri Mercator centru in Ljubljana  07.10 uri, parkirišče Hofer na Fužinah.  

OPIS POT:  Izhodišče kmetija Fajmut v dolini Topla. Iz parkirišča pred kmetijo Fajmut se vzpnemo ob potoku naravnost navzgor in v petih minutah pridemo do jase, kjer je vhod v zapuščeni rudnik Topla. Nadaljujemo pot do Doma na Peci, od tam pa na vrh Pece – Kordeževo glavo. Vrnemo se po isti poti. Pot je lahka in označena, primerna za vse planince. Variantno je v zgornjem delu zelo zahtevna. O smeri se bomo odločili na kraju samem, glede na vse okoliščine. Ogled in predstavitev mejnega prehoda Holmec.

ČAS HOJE:   okoli 6 ur.

TEŽAVNOST:  Nezahtevna označena pot, primerna za vse kondicijsko dobro pripravljene  planince.

OPREMA: Vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti primerno vremenskim razmeram,  (rezervna oblačila, pohodni čevlji, priporočljive so tudi pohodne palice).

POSEBNOSTI: Hrana in pijača načeloma iz nahrbtnika. Možno okrepčilo v Domu na Peci, ali med potjo.

INFORMACIJE PRIJAVE : Do  četrtka, 04.06.2020, pri planinskem vodniku Antonu VOZLJU na tel. št. 040 353 185, ali  po e mailu  vozelj.anton@gmail.com. Obvezno sporočite tudi telefonsko številko na kateri ste dosegljivi.

 

Comments are closed.