Družinski piknik 2023 – VABILO
21/05/2023
Lab Commerce d.o.o.
01/06/2023

Kljub ne prav dobri vremenski napovedi smo soboto in nedeljo 13. in 14. maja 2023 v IPA Klubu Ljubljana, skladno z letnim načrtom aktivnosti, organizirali in izvedli dvodnevni izlet in planinski pohod v okolici Banje Luke, skupaj s prijatelji IPA kluba Banja Luka.

Ob 04.00 uri smo se s komijema odpeljali iz Ljubljane proti mejnemu prehodu Bregana, pot nadaljevali mimo Zagreba do mejnega prehoda Gradiška, kjer smo vstopili v Bosno in Hercegovino. Daljših postankov na poti, zaradi slabe vremenske napovedi v popoldanskem času, nismo imeli. V Banja Luko smo prispeli ob 9 uri, kjer nas je pričakala Vesela Bjelaković skupaj s prijatelji IPA Kluba Banja Luka. Po kratkem pozdravu smo se kar hitro odpravili na naš pohod. Skupaj smo se odpeljali proti Knježevu do kanjona reke Cvrcke, kjer smo naš pohod tudi pričeli.

Naša pohodna pot se je pričela s spustom do reke, kjer smo imeli možnost videti dva čudovita slapova, nato smo pot nadaljevali ob reki navzdol. Na poti smo videli čudovito naravo, brzice, slapove, manjšo jamo, neokrnjen gozd v prečudoviti zeleni barvi… in vsi smo se strinjali, da je ta mir in lepota neokrnjene narave pravi balzam za našo dušo in telo. Po 7 urah hoje, smo prispeli do naših jeklenih vozil in se vrnili v civilizacijo.

V Soboto po pohodu smo si ogledali še Etno muzej Ljubačke doline, kjer so nam pripravili tudi odlično tradicionalno kosilo. V večernih urah smo se vrnili v Banja Luko in se namestili v naš hotel.

Naslednje jutro smo se po zajtrku odpravili v center mesta Banja Luka. Skupaj s prijateljico Veselo Bjelaković smo si ogledali  znamenitosti Banje Luke in si na tržnici dali nakupovalnega duška. Ob 14 smo se zahvalili prijateljem iz IPA kluba Banja Luka za vso pomoč in gostoljubje in se počasi odpravili proti naši Sloveniji.

Zaradi mejnih zastojev smo se v Sloveniji vrnili v zelo poznih oz. lahko bi rekli zgodnjih jutranjih urah.

Na koncu našega pohodnega izleta smo se vsi strinjali, da smo imeli čudovit izlet, ki ga moramo še kdaj ponoviti.

SERVO PER AMIKECO!

Mateja Udovč

Galerija.

 

Comments are closed.