NOČNI POHOD Z BAKLAMI
05/01/2016
UDELEŽBA NA 20. LJUBLJANSKEM MARATONU
05/01/2016

Zadnjo soboto v oktobru letošnjega leta  sta IPA Klub Ljubljana in PD Preddvor organizirala planinski pohod iz Ribnice preko  Sv. Ane na  Grmado nad Ortnekom  nazaj na Ortnek.  Kljub večjemu začetnemu zanimanju  smo se ga udeležili trije člani IPA.

Ob prihodu v Ribnico, smo se najprej odpravili v sosednjo vas Hrovačo, kjer smo si ogledali Škrabčevo domačijo. Prijetno smo bili presenečeni in navdušeni nad tem, kaj vse se skriva v osrčju te vasi. Prijazen vodič Peter pa nam je pokazal in obrazložil vse zanimivosti in posebnosti, ki so na Škrabčevi domačiji in bližnji okolici.

Nato smo se po Ribniški naravoslovni poti odpravili proti Francetovi jami in naprej na Sv. Ano.

Na Sveti Ani in na razgledni točki Stene sv. Ane smo uživali v prečudovitem razgledu na bližnjo in daljno okolico, ki je segal vse do Kamniško Savinjskih Alp. Pohodnikom so bile predstavljene tudi znamenitosti  in posebnosti Ribniško – Kočevske ter na drugi strani Dobrepoljske doline.

Pohod smo  nadaljevali po razgibanih (medvedjih) poteh, ki so nam pričarale jesenski utrip gozda v teh krajih. Naslednja točka je  bila Grmada nad Ortnekom. Tu smo se v planinski koči odpočili, okrepčali in počasi odpravili v dolino proti Ortneku.                                   

Ja takšno je bilo naše druženje. Vas je tokrat kaj bolj prepričalo. Če je, pa se nam pridružite v naslednjih potepanjih.

Za IPA Klub Ljubljana

Anton VOZELJ

Comments are closed.