DAN SLOVENSKE POLICIJE – VABILO
03/06/2017
26. TENIŠKI TURNIR »POLICE OPEN – DOMŽALE 2017«
11/06/2017

V soboto 3.6.2017  je Planinsko pohodniška sekcija IPA kluba Ljubljana organizirala in izvedla planinski izlet na Janče. Izlet je bil planiran en teden prej, vendar ga nismo realizirali zaradi objektivnih okoliščin.

Ob 7.15 uri smo se zbrali na parkirišču TC Hofer , Ljubljana Fužine. Nato smo se z osebnimi avtomobili odpravili na železniško postajo v Laze. Tam so se nam pridružili pohodniki PD Preddvor, s katerimi smo skupaj opravili pohod na Janče. Po uvodnih aktivnostih, smo se odpravili skozi naselje Laze proti  Jančam.  Že kmalu na koncu vasi smo naleteli na prvo znamenitost tega kraja – zasebno kapelico – katero smo si jo lahko podrobno ogledali. Pot smo nadaljevali po strmem gozdnem kolovozu do prve kmetije, nato pa jo nadaljevali po prijetni makadamski cesti vse do planinskega doma na Jančah.

Vseskozi smo uživali v prečudoviti naravi in se sladkali z njenimi dobrotami. Spoznavali smo tudi naravne značilnosti in zgodovinske posebnosti teh krajev. Imeli smo tudi »minutko za kulturo«, v kateri sta Mateja in Mojca poskrbeli za čudovit pesniški recital.  S tem sta navdušili  tudi ostalo občinstvo na Jančah.

Iz Janč smo se vračali po evropski pešpoti E 6 proti železniški postaji Jevnica. Tudi ta del poti nas je navduševal s prečudovito naravo. Od sredine poti pa smo lahko še občudovali reko Savo in okoliška naselja.

Pohod smo s krajšo analizo zaključili v Jevnici in se nato odpeljali proti domu.  Posebnosti na izletu ni bilo. Bili smo zelo homogena skupina, pripravljeni na prijetno sobotno druženje.

Izleta se je udeležilo 5 članov IPA Kluba Ljubljana in 1 kandidatka za članstvo. Prvotno pa je bilo  prijavljeno 10 članov, vendar so nekateri, zaradi zamika datuma in nepredvidenih  obveznosti udeležbo odpovedali.

Organiziral in vodil sem ga  Anton VOZELJ, pri tem pa mi je pomagala vodnica Mateja UDOVČ.

Galerija slik.

V Ljubljani, 5.6.2017                                                           Zapisal: Anton VOZELJ

 

 

Comments are closed.