REZULTATI RIBIŠKE TEKME V LOVU RIB S PLOVCEM – POMLADANSKA
12/06/2016
25. LETNICA IPA KLUBA ŠTAJERSKA
15/06/2016

PREVENTIVNA MOTORISTIČNA PRIREDITEV – “POLICIJSKA IZKUŠNJA KOT NASVET”

Tudi letos smo člani moto sekcije IPA kluba Ljubljana, sodelovali na preventivni motoristični prireditvi “Policijska izkušnja kot nasvet”, ki je bila v soboto 14.5. 2016 v Kočevju.  Na prireditvi, ki jo v sodelovanju organizirajo, PP Kočevje, MK Big star iz Kočevja in moto sekcija IPA kluba Ljubljana je bilo predstavljeno:
– delo reševalca na motorju iz Reševalne postaje Ljubljana;
– policijsko delo in oprema policistov PP Kočevje.
– prikaz varne vožnja z motorjem, ki so jo izvajali policisti PPP Ljubljana in PP Kočevje;
– v sklopu varne vožnje je imel prikaz varne vožnje z motornimi kolesi naš član Samo Rep;
– za vse, ki so se udeležili vožnje na poligonu je bila omogočena vožnja z motornim kolesom s teleskopskimi ročaji, ki omogočajo kontrolirano in varno nagibanje v zavoju;
-predstavljena so bila “pijana očala”, ki ponazarjajo občutek pijanosti in težave pri reagiranju na različne situacije, ki vedno privabijo smeh na lica obiskovalcev.

Organizator je v letošnjem letu, kot motivacijo za čim večjo udeležbo na poligonu, ponudil tudi nagradi – celodnevni tečaj varne vožnje za motorista, ki se je izžrebala izmed motoristov, ki so se preizkusili v vožnji po poligonu. Nagrado je udeležencema ob koncu prireditve izročil predstavnik občine Kočevje, da pa ne bi bilo zamere je žrebanje opravil najmlajši obiskovalec.

Čeprav je bilo na dan prireditve vreme v Ljubljani bolj slabo nam je bilo v Kočevju naklonjeno in smo na koncu dočakali še sonce. Obiskovalcev in motoristov je bilo letos manj, ker je bil verjetno razlog v napovedi slabega vremena. So se nam pa letos prvič pridružili tudi policisti iz Delnic in še nekaterih delov Hrvaške. Ker so imeli naslednji vikend podobno srečanje s preventivno motoristično vsebino v Delnicah, smo jim seveda obisk prijateljsko vrnili.

Galerija.

Marjan Vukšič

Comments are closed.