GLEDALIŠKA PREDSTAVA “Arzenik in stare čipke”
25/11/2019
OBISK KOLEGOV IZ IPA NEUBURG NA DONAVI (NEMČIJA)
14/12/2019

Dne 23.11.2019 je že 5. potekala tradicionalna trail tekaška prireditev »Rašica Trail 2019«. Za tekmo je bilo prijavljenih 200 tekmovalcev iz vse Slovenije z mednarodno udeležbo. Poleg dveh Špancev in Nemcev tudi tekmovalka iz »lepe naše«, ki je tekmovala za našo ekipo IPA Klub Ljubljana.

Poleg naše tekmovalke Ivane, je še nastopal Andrej Halec iz OKC GPU in moja malenkost iz PA.

Rašica Trail ne bi bila Rašica Trail brez tradicionalnega blata, ponekod do kolen, spolzkega listja, kamenja, korenin, podrtih dreves čez traso, prečkanje vodnih ovir ter oblačnega in meglenega vremena.

Tekmovalo se je posamezno na trasi dolgi 20 km. Za nekatere, ki jim je bilo to premalo, so lahko preizkusili svojo vztrajnost v treh krogih v dolžini 60 km in 3000 višinskih metrov. Družbo do poznih popoldanskih ur so jim delale tudi štafete treh tekmovalcev, od katerih je morala biti najmanj ena tekmovalka. Rezultat prvega člana štafete se je štelo še za posamezno uvrstitev. Nastopalo je 9 štafet, zasedli smo glede na močno konkurenco dobro 6. mesto.

Trasa je potekala s štartom v Gameljnah pri trgovini Mercator v smeri po grebenu Rašice, adrenalinski spust, prečkanje čez nadvoz avtoceste v smeri proti Zavrhu, nato osvajanje Grmade in Šmarne gore, nato spet adrenalinski spust proti Šmartnem in šprintanje (če je bilo še kaj moči) proti cilju v Gameljnah. Samo 20 km.

Tekma je minila brez kakšne koli poškodbe razen kakega drsanja po riti in pri zadnjem spustu še kakšni krči. Pri slednjem se je zelo izkazala naša tekmovalka, ki je nesebično pomagala trem tekmovalcem, ki jih je zagrabil močan krč.

Nastopal pa je tudi naš član Dušan Bartelj, ki je nastopal za svoj domači klub posamično na 20 km.

Damjan Skinder

Galerija.

 

Comments are closed.