NA OBISKU PRI ČLANICI VALERIJI ŽELEZNIKAR
05/07/2016
III. RIBIŠKI MARATON – “RAČE 2016”
16/07/2016

SREČANJE ČLANOV IPA MOTO SEKCIJE LJUBLJANA, BIH, ČRNE GORE, MAKEDONIJE IN SRBIJE

Moto sekcija IPA kluba Ljubljana je med 15 in 19. junijem gostila motoriste iz IPA sekcij, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Makedonije in Srbije. Namen srečanja je bil sodelovanje,  motoristov IPA sekcij s poudarkom na povečani prometni varnosti motoristov  in med drugim tudi druženje in predstavitev Slovenije z motoristične plati in ogledom policijskih objektov.

Gostje so v času obiska prenočevali v Policijski akademiji, kjer je bila zvečer skupna večerja, ki je bila hkrati tudi spoznaven večer in priložnost za obdaritev in pozdravne govore.

V četrtek smo zjutraj krenili proti PP Ljubljana Moste in se spotoma ustavili ob stadionu Stožice in seveda naredili nekaj posnetkov. Obisk na policijski postaji je pod vodstvom komandirja PP Ernesta Babiča potekal v sproščenem vzdušju, ogledali smo si prostore PP (sejna soba, strelišče, telovadnica fitnes itd). V sklopu policijske postaje so tudi prostori pridržanje PU Ljubljana, katere nam je g. Edo Behlič, tudi prikazal in predstavil. Po ogledu smo pot nadaljevali v Gotenico, kjer smo imeli krajši postanek in predstavitev policijskega vadbenega centra skozi povojno zgodovino. Z vožnjo smo nadaljevali do Osilnice in nato preko Kočevje in Žužemberka do Ljubljane. Na Gregorčičevi ulici smo imeli organiziran ogled poslopja vlade RS, kjer nas je pričakal generalni sekretar vlade, naš kolega in motorist mag. Darko Krašovec. Po zaključenem ogledu smo izkoristili čas in šli še na krajši ogled nabrežja Ljubljanice in Križank ter trga Francoske revolucije z Napoleonovim spomenikom.

V petek zjutraj smo krenili na Bled, kjer smo imeli pripravljen ogled vile Bled (nekdanje Titove rezidence), sledila je kavica na terasi Belvederja in seveda blejska kremšnita. Z vožnjo smo nadaljevali v smeri Bohinja, Soriške planine in preko Baške grape do Mosta na Soči, kjer je bil postanek. Žal je bila Soča zaradi nočnega obilnega deževja kalna in so bili gosti prikrajšani za čudovit pogled na reko. Sledila je vožnja ob reki Soči, čez Trento in seveda čez prelaz Vršič, kjer nam jo je vreme pošteno zagodlo z dežjem in mrazom. Sledil je spust v Kranjsko goro in ogled Nordijskega centra v Planici. Sledila je še pot domov in zvečer ogled Stare Ljubljane in večerja v gostilni Sokol.

V soboto nas je pričakalo prekrasno vreme, kot nalašč za obisk Primorske. Po zajtrku smo se odpravili na pot do Logatca in čez Črni vrh in Col v Vipavsko dolino ter nato do Sežane in Divače v Koper. Sledil je ogled pomorske policije in znamenitega policijskega čolna P 111. Po zaključenem ogledu so si gosti ogledali še kopersko promenado (pristaniško ulico in Ukmarjev trg) in bili navdušeni nad urejenostjo. Sledil je povratek v Ljubljano in vmes postanek v Logatcu na poligonu varne vožnje Blagomix. Ker je večina gostov izrazila željo o nakupih, smo jih na koncu odpeljali še v BTC po nakupih.

V nedeljo po zajtrku smo se v Tacnu poslovili in jih pospremili še do počivališča Barje od koder so nadaljevali pot domov. Vsi udeleženci so srečno prispeli domov, na naših poti nismo imeli nobenih težav ali poškodb in smo bili vsi zadovoljni.

Galerija.

 

Comments are closed.