18. VZPON NA ZASAVSKO SVETO GORO 2018
09/08/2018
13. VZPON NA TRI KRALJE
27/08/2018

SREČANJE IPA KLUBOV V ORGANIZACIJI IPA NOWY SACZ

Na povabilo poljskega regionalnega kluba Nowy Sacz, smo se v dneh od 26 do 29 7. 2018, udeležili srečanja v samem mestu Nowy Sacz. Samo mesto ima okoli 300 000 prebivalcev, varnostno pa ga pokriva eno policijsko poveljstvo. Pri ogledu nove zgradbe poveljstva so nam predstavili samo zgradbo in organizacijo dela policije. Komandant poveljstva Jaroslaw Tokarczyk je izrazil veliko zadovoljstvo, da lahko gosti obe delegacije iz Slovenije,  in Srbije  ter predstavi njihovo delo in urejenost komande. Gre za povsem nov objekt, ki naj bi bil eden najboljših na Poljskem. Med drugim ima tudi svoje strelišče v notranjosti in nov operativni komunikacijski prostor za spremljanje varnostne problematike. Same predstavitve  se je udeležil tudi predsednik IPA Poljske  Fryderyk Orepeko.

Po ogledu in predstavitvi  delegacij, smo odšli k podžupanu mesta Nowy Sacz  Jezy Pisku. Predstavil nam je mesto in njegovo zgodovino. Še posebej je bil zadovoljen z varnostno situacijo v mestu in dobrim sodelovanje s policijo. Kot zanimivost je povedal, da ima mesto samo le 3% brezposelnost.

Naslednji dan so nam  prestavil tudi delo njihove gorske reševalne službe. Z njihovimi terenskimi vozili smo si ogledali del terena z najvišjim, 1114 m visokim vrhom Jaworzyma Krymicka,  in njihovo opremo za reševanje. Pri ogledu so se nam pridružili tudi predstavniki IPE Češke in Slovaške.

Srečanja sva se udeležila Rajko Komat in Emil Oblak. Z poljske strani pa je srečanje vodila predsednica regionalnega kluba Elzbieta Gargula.

Galerija.

 

Comments are closed.