8. RIBIŠKI MARATON PŠD RAČKA- RAČE 2021
19/07/2021
OBISK KOLEGA IN ČLANA IPA BELGIJA
20/07/2021

Že vrsto let v mesecu juliju v Rogaški Slatini z družino dopustuje Philipp Kurz, ki je član IPA Sekcije Nemčije. V nemški sekciji je vodja oddelka za mlade člane, v policiji pa inštruktor v mestu Munster.

Phillipa smo gostili že lansko leto in ker ima žena slovenske korenine se v Slovenijo vrača vsako leto. Lansko leto je v Ljubljano prišel sam in nam ob odhodu obljubil, da naslednjič s seboj pripelje tudi družino. Na podlagi predhodnega dogovora smo se srečali v sredo 14. 7. 2021.

Izhodiščna točka tovrstnih srečanj je IPA soba na Trdinovi 4. Po uvodnem razgovoru, smo se odpravili proti Stari Ljubljani. Po kratkem ogledu, ki je bil »popestren« z vožnjo z »mestnim kavalirjem«, smo se ustavili v gostilni Sokol na kosilu. Ob kosilu smo si izmenjali vrsto informacij glede dela policije v času ukrepov za zajezitev pandemije Corona virusa. Prav tako smo se pogovarjali o problemih vključevanja mladih policistov in policistk v IPA organizacijo. Kot v Sloveniji, tudi v Nemčiji zaznavajo nezainteresiranost mladih za včlanjevanje in delo v IPA organizaciji. Ugotovitev je, da imamo tu kar veliko identičnih ugotovitev. Tudi Phillip kot vodja oddelka za mlade člane v IPA Sekciji Nemčije išče najrazličnejše rešitve za promocijo IPA organizacije med mladimi. Skupaj ugotavljamo, da mladi danes veliko več prostega časa namenijo spremljanju različnih medijskih platform (npr. FB, Instagram, internet, itd.), kot medsebojnemu druženju. Našo zamisel o izdelavi promocijskega videa je komentiral kot dobro in o njej razmišlja tudi on.

Hčerka Phillipa je stara štiri leta, zato smo se po kosilu dogovorili, da obiščemo ljubljanski živalski vrt. Dan, kot vedno v takih primerih, hitro mine. Razšli smo se z obljubo, da se še srečamo.

Comments are closed.