Dan Policije
30/11/2015
NOČNI POHOD Z BAKLAMI
05/01/2016

MEDNARODNO TEKMOVANJE POLICIJSKIH SPECIALNIH ENOT “CTC 2015”

V času od 21. 6. 2015 do 26. 6. 2015 se je ekipa SE UPS, v Nemčiji v Sankt Augustinu (sedež legendarne nemške specialne enote imenovane GSG 9) udeležila mednarodnega tekmovanja policijskih specialnih enot »CTC 2015 – Combat Team Conference« iz celotnega sveta. Tekmovanje predstavlja neuradno svetovno prvenstvo specialnih enot in je med specialci tudi najbolj spoštovano in cenjeno, saj se ga lahko udeležijo le povabljene enote.

Tekmovanje  poteka  vse  od  leta   1983,  katerega pobudnik  je bil  bivši poveljnik   nemške  specialne enote GSG 9. V začetnem obdobju je tekmovanje potekalo vsaki dve leti, od leta 1995 dalje, pa se tekmovanje odvija  vsake štiri leta – olimpijski ciklus. Namen omenjenega tekmovanja je sodelovanje,tekmovanje  in izmenjava izkušenj  policijskih specialnih enot iz celotnega sveta.  Samo  tekmovanje  je  zastavljeno  tako,  da  tekmovalci   med sabo tekmujejo    v    streljanju,    taktičnem    delovanju   in   psihofizični  pripravljenosti.  Izrednega  pomena  za  uspeh je poleg že omenjenih veščin tudi,  timsko  delo,  natančnost, iznajdljivost in znanje tujega jezika. Za skupen  rezultat  se  je  upoštevalo  10. vaj (taktičnih poligonov) iz prej omenjenih    sklopov    (streljanje,   taktično   delovanje,   psihofizična pripravljenost).

Pripadniki SE UPS so se omenjenega tekmovanja prvič udeležili že leta 2007 in dosegli odlično 6. mesto, tudi tokrat pa so dosegli vrhunski rezultat. V konkurenci  43 ekip iz 24 držav  je ekipa iz RS dosegla odlično 3. MESTO.

Boštjan Pungaršek, vodja ekipe

 

 

Comments are closed.