IPA PUSTNI FESTIVAL V ORGANIZACIJI IPA LIGNANO
15/04/2018
3 IPA DRŽAVNO PRVENSTVO V DVORANSKI ODBOJKI
17/04/2018

V. ISTRSKI MARATON IN IV. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA V MARATONU

5. Istrski maraton je letos privabil preko 5000 tekačev iz kar 25 različnih držav. Od tega se je okoli 2300 tekačev udeležilo teka na 21 km, 500 tekačev na 42 km in pa preko 1800 tekačev rekreativnega teka na 8,5 km. Prvi so se ob 10:00 zjutraj na tek iz Ankarana, kjer je bil letos start najdaljšega teka, podali maratonci, le pol ure za njimi pa tudi polmaratonci s štartom in ciljem v Izoli. Rekreativci so štartali 15 minut pred štartom pol maratoncev. Tako eni kot drugi so večino časa tekli ob morju. Iz Izole so se podali v Koper ter se obrnili nazaj proti Izoli, tam pa po že znani poti naredili pentljo proti Parezani in nazaj v cilj v Izoli. Maratonci, ki so štartali v Ankaranu in prečkali Koper ter Izolo so se v Piranu obrnili in zaključili tek v Izoli.

Vseh pet izvedb Istrskega maratona smo se udeležili tudi člani IPA kluba Ljubljana. Letos smo bili izmed devetih regionalnih klubov številčno najmočnejši. 5. istrskega maratona se nas je udeležilo 10 tekmovalcev. Najbolje sta se uvrstila Robnik Urša, ki je kraljevala v ženski konkurenci na 42 km in Gostiša Samo, ki se je uvrstil na 3. mesto v konkurenci moški nad 40 let na 21 km.

Zaključek s podelitvijo pokalov najboljšim v posameznikom po kategorijah je bil vasici Kastelec pri Črnem kalu. Tako kot vsako leto do sedaj smo doživeli prelep tekaški praznik, ki ga je dodalo toplo spomladansko sonce. Prav zato in še zaradi mnogo drugih lepih trenutkov preživetih na obali, bomo udeleženci tudi 6. istrskega maratona.

Galerija.

 

Comments are closed.